Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο – προημιτελικά: ΠΑΣάς και στο Αγρίνιο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο – προημιτελικά: ΠΑΣάς και στο Αγρίνιο

Κύπελλο - προημιτελικά: Επιβλήθηκε 2-1 του Παναθηναϊκού και πήρε οριακό προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα - Ανοικτά όλα για το δεύτερο παιχνίδι

Κύπελλοπροημιτελικά: Όταν η σοβαρότητα λείπει, ακόμα και το ένα γκολ που “υπόσχεται” πρόκριση είναι επιτυχία. Εστω και για ομάδες με το ειδικό βάρος ενός Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ηττήθηκαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 που τους περιποιεί και τιμή εντέλει με την εικόνα που είχε το παιχνίδι. Ενα παιχνίδι για το οποίο έγινε πολλή κουβέντα και η επίσημη απόφαση για την οριστική διεξαγωγή του στο Αγρίνιο βγήκε μόλις λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Με την απόρριψη της προσφυγής του ΠΑΣ για τον ορισμό μακριά από τος “Ζωσοιμάδες”. Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες έπαιξαν και ο ΠΑΣ όσα έχασε νομικώς, τα κέρδισε αγωνιστικώς. Εστω κι αν το 2-1 δεν του δίνει παρά ισχνό προβάδισμα. Προβάδισμα πάντως! Το ματς άρχισε με γκολ. Στο 2ο μόλις. Λεπτό, το γύρισμα του Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά και το λάθος του Κάργα, εκμεταλλεύτηκε ο Βιγιαφάνιες. Ο οποίος με κεφαλιά πάσα έδωσε στον Μακέντα που δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ 0-1. 

Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση με πίεση στα 3/4 και 2-3 σερί στημένα γύρω από την περιοχή του Ξενόπουλου. Το γκολ για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 21’, όταν ο Παμλίδης πήρε την μπάλα στο κέντρο, ελίχθηκε σχεδόν ανενόχλητος και με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε γκολάρα για το 1-1. Μάλιστα με την ψυχολογία στο μέρος του ο ΠΑΣ έκανε και μεγάλη ευκαιρία να το γυρίσει στο 25’ με τον Λέο. Ο Παναθηναϊκός μετριότατος, αλλά έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα με τον Αϊτόρ να χάνει το άχαστο στο 34’. Στο 41΄, δε, ο Χατζηγιοβάννης είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις 1-1.

κερδισε δικαια ο ΠΑΣ

Κύπελλο – προημιτελικά: Το β’ ημίχρονο

Κύπελλο – προημιτελικά: Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν αισθητά πεσμένος μέχρι το 56’ που ο ΠΑΣ ξόδεψε τεράστια ευκαιρία. Ο Παμλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτικότατη θέση αλλά στο τετ-α-τετ αστόχησε και το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό όμως έγινε στο 66’, όταν από κόρνερ ο Κάργας αφύλακτος έκανε δύο βήματα και σηκώθηκε πάνω από κάθε άλλον παίκτη και με κεφαλιά νίκησε τον Ξενόπουλο 2-1. Ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεσή του για να βρει την ισοφάριση, ενώ και ο ΠΑΣ επιδίωξε να βρει κενά να σκοτώσει τον αντίπαλό του. Τίποτε όμως δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Το παιχνίδι σφύριξε ο Τζήλος με βοηθούς τους Μπαλτά και Μεϊντάνα, ενώ VAR ήταν ο Μανούχος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο, Καρτάλης (Λιάσος 76′), Ελευθεριάδης, Παμλίδης (Νάουμετς 89′), Λεό (Μιλινσεάνου 82’).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες (Τζαβίδας 83′), Αλεξανδρόπουλος (Αθανασακόπουλος 70′), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (Καμπετσής 80’), Χατζηγιοβάνης (Νγκμπακοτό 70′), Μακέντα (Καρλίτος 70′).

ολα ανοικτά για την προκριση

Δείτε ακόμη: 

Με δύο γκολ Χάαλαντ η Ντόρτμουντ 3-2 στη Σεβίλλη
Ρεκόρ με 14,60μ. Η Παπαχρήστου με φόντο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 
Τέλος από ΑΕΚ, ανακοινώθηκε στη Χάιντουκ ο Μάρκο Λιβάγια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις