Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κορονοϊός Ελλάδα σήμερα μέτρα: Στο τραπέζι το αυστηρό lockdown
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός Ελλάδα σήμερα μέτρα: Στο τραπέζι το αυστηρό lockdown

Κορονοϊός Ελλάδα σήμερα μέτρα: Αν η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας πιέζεται, τότε η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα.

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για την κυβέρνηση στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και μιας ενδεχόμενης μη ελεγχόμενης αύξησης των κρουσμάτων, είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε σε περιοχές της επαρχίας. Οι εισηγήσεις, όπως κάθε φορά, θα γίνουν από την επιτροπή λοιμοξιολόγων, ωστόσο στην κυβέρνηση προχωρούν σε έναν σχεδιασμό που ξεκινά από τα ήδη υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα και φθάνουν μέχρι ένα αυστηρό lockdown. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, αν τα στοιχεία που θα εξεταστούν δείξουν τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες ότι η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας πιέζεται σε μεγάλο βαθμό, τότε η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα, είτε οριζόντια για όλη την χώρα, είτε τοπικά.

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο στην κατεύθυνση της συνέχισης των μέτρων στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων μέσω περισσότερων ελέγχων, αλλά και με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση στο σύστημα υγείας και την πορεία του εμβολιασμού.

Μετρό

Κορονοϊός Ελλάδα σήμερα μέτρα: Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Στο τραπέζι βρίσκονται υπό συζήτηση μέτρα για μείωση της ώρας έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή για μείωση των δραστηριοτήτων του εμπορίου που προκαλούν κινητικότητα. Φαίνεται ότι στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων, κάτι που θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες από τώρα. Ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι και την ερχόμενη εδβομάδα δεν θα ανοίξει καμία άλλη οικονομική ή εμπορική δραστηριότητα πλέον αυτών που ήδη είναι ανοικτές σήμερα.

Σχολείο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις