Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα ντουλάπια της κουζίνας εξωτερικά: Απλοί τρόποι με 2 φυσικά υλικά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς να καθαρίσω τα ντουλάπια της κουζίνας εξωτερικά: Απλοί τρόποι με 2 φυσικά υλικά

Πώς να καθαρίσω τα ντουλάπια της κουζίνας εξωτερικά: Ιδανικά θα ήταν τα ντουλάπια να καθαρίζονται σχολαστικά εξωτερικά, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον κάθε 15 μέρες.

Η κουζίνα, όπως και το μπάνιο, είναι δυο χώροι με τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού. Συνήθως χρειάζεται καθημερινή προσοχή και καθαριότητα για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Παρόλο που καθημερινά οι περισσότεροι μαγειρεύουμε και ετοιμάζουμε το αγαπημένο μας φαγητό, ασχολούμαστε με το πλύσιμο των πιάτων, τον καθαρισμό του πάγκου της κουζίνας κτλ, συνήθως ξεχνάμε τα ντουλάπια της κουζίνας να τα καθαρίσουμε εξωτερικά, λόγω χρόνου κυρίως, με αποτέλεσμα να τα παραμελούμε.

Είναι τα σημεία που πιάνουμε και ακουμπάμε καθημερινά και αυτό το κάνει πιο ευάλωτο στις βρωμιές. Δαχτυλιές γύρω από το πόμολο της πόρτας, λίπη που ξεράθηκαν κατά το μαγείρεμα, στίγματα νερού από το νεροχύτη, σκόνη που κατακάθισε και όλη η βρωμιά γενικά δεν εξαφανίζεται τόσο εύκολα. Πέρα από τις δαχτυλιές, μπορεί να υπάρχουν επίσης μικροσκοπικά σταγονίδια μαγειρικού λίπους, πιτσιλίσματα φαγητού, που στη συνέχεια προσελκύουν και συγκρατούν τη σκόνη, οδηγώντας σε βρώμικες, θαμπές ή ραβδωτές επιφάνειες. Με ποιο τρόπο, όμως μπορούμε να τα καθαρίζουμε, έτσι ώστε να βρούν τη χαμένη τους λάμψη. Παρακάτω δίνονται οι απλοί φυσικοί τρόποι καθαρισμού για τα ντουλάπια κουζίνας.

Υλικά καθαρισμού

Ιδανικά θα ήταν τα ντουλάπια κυρίως αυτά που είναι κοντά στα μάτια και στο φούρνο να καθαρίζονται σχολαστικά εξωτερικά, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον κάθε 15 μέρες. Και αυτό γιατί οι λιπαροί λεκέδες όσο πιο παλιοί είναι τόσο πιο δύσκολα αφαιρούνται. Σε κάθε περίπτωση, με λίγη παραπάνω προσπάθεια και λίγο χρόνο, όλοι οι λιπαροί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν από τα ντουλάπια της κουζίνας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά. Τι χρειάζεται για τον καθαρισμό των ντουλαπιών κουζίνας:

  • Σόδα μαγειρικής
  • Λευκό ξύδι
  • Υγρό πιάτων
  • Σφουγγάρι
  • Σπογγοπετσέτ
  • Πανάκι με μικροίνες

Τρόποι καθαρισμού

Με ξύδι

Το ξύδι είναι ένα από τα πιο βασικά φυσικά καθαριστικά γενικότερα στο σπίτι αλλά και στην κουζίνα και στους λιπαρούς επίμονους λεκέδες.  Αναμίξτε ένα διάλυμα 50/50 ξύδι και ζεστό νερό και να το βάλετε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζετε τα επίμαχα σημεία και αφήνετε το μείγμα να μείνει για 1-2 λεπτά. Με ένα βρεγμένο με ζεστό νερό πανί που το έχουμε σφραγίσει καλά, σκουπίζουμε απαλά το ντουλάπι και επιμένετε στα σημεία που βλέπετε τους λιπαρούς λεκέδες.

Με σόδα

  • Φτιάξτε ένα μείγμα με ίσα μέρη σόδας και νερού, ώστε να γίνει μια παχύρευστη πάστα.
  • Περάστε με αυτή την παχύρευστη πάστα τα ντουλάπια και με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψτε στα επίμαχα σημεία και αφήστε την λίγα λεπτά.
  • Σε μια λεκάνη βάλε ζεστό νερό και υγρό πιάτων μέχρι να γίνει σαπουνάδα και ξεβλάλτε το μείγμα σόδας και νερού με τη βοήθεια μιας σπογγοπετσέτας.αναζωογονηθούν
    Φτιάξτε ένα σπρέυ με λευκό ξύδι και ζεστό νερό σε ίσα μέρη. Ψεκάστε το υγρό πάνω στα ντουλάπια και στεγνώστε με ένα πανάκι από μικροίνες. Με αυτό το σπρέυ θα μπορούν να αναζωογονηθούν τα ντουλάπια σας σε καθημερινή βάση, ιδίως μετά από κάθε βαριά χρήση της κουζίνας.

Extra tip: Η καθαριστική λύση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ντουλαπιών, βακελίτη, MDF, ξύλο, καθώς είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος, χωρίς καθόλου χημικά.

ΠΗΓΗ:makelife    

και argiro.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις