Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κάρτα αγρότη 2024 – ενεργοποίηση: Έως και τον Σεπτέμβριο η διάρκεια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάρτα αγρότη 2024 – ενεργοποίηση: Έως και τον Σεπτέμβριο η διάρκεια

Κάρτα αγρότη 2024 - ενεργοποίηση: Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου που στοχεύει στη διευκόλυνση των αγροτικών εξόδων

Έναρξη κάνει σήμερα 24 Απριλίου η ισχύς της Κάρτας του Αγρότη, η οποία θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβρη και θα δίνεται σε παραγωγούς γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι δικαιούνται αγροτικές επιδοτήσεις. Η κάρτα αυτή δίνεται σε όσους το επιθυμούν μέσω αίτησης που πραγματοποιεί ο ενδιαφερόμενος στην συνεργαζόμενη τράπεζα που διατηρεί τον λογαριασμό του. Μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα να κάνει αγορές από επιχειρήσεις σχετικά με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών. Πρόκειται για επιχειρήσεις που εντάσσονται στις κατηγορίες των προμηθευτών ανάλογων προϊόντων (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).

Επιπλέον, μέσω της Κάρτας του Αγρότη θα δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να εξοφλούν τις οφειλές τους σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να εξοφλούν τρέχουσες οφειλές τους έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του αναφέρει τα εξής: «Με συντονισμένες ενέργειες ενεργοποιούμε φέτος, ταχύτερα από πέρυσι, την  «Κάρτα του Αγρότη», προκειμένου ο κάθε παραγωγός να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων.

Αποζημιώσεις σε Πελοπόννησο λόγω Ντάνιελ

Καταβλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι αποζημιώσεις ύψους 38,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 6.412 παραγωγούς της Πελοποννήσου καθώς και άλλων περιοχών της χώρας.
Πρόκειται για απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, που αφορά στις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ντάνιελ”. Το μεγαλύτερο ποσό καταβλήθηκε στον Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και φτάνει τα 33,7 εκατομμύρια ευρώ για σημαντικές ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η εξόφληση των αποζημιώσεων γίνεται δύο μήνες νωρίτερα από τη δέσμευση της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι: “Εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις