Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Η Βουλευτίνα – Ελληνική ταινία: Η Ρένα Βλαχοπούλου σε έναν αξέχαστο ρόλο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Βουλευτίνα – Ελληνική ταινία: Η Ρένα Βλαχοπούλου σε έναν αξέχαστο ρόλο

Η Βουλευτίνα - Ελληνική ταινία: Η ταινία ''Η Βουλευτίνα'' είναι ασπρόμαυρη ελληνική κωμική ταινία του 1966, με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου.

Η ταινία ”Η Βουλευτίνα’‘ είναι ασπρόμαυρη ελληνική κωμική ταινία του 1966, με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο των Λάκη Μιχαηλίδη & Γιώργου Κατσαμπή, παραγωγής του κινηματογραφικού οργανισμού Καραγιάννης – Καρατζόπουλος Α.Ε.

Η Ρένα Βαρλάμου είναι αρραβωνιασμένη με τον Περικλή Αράπη, οινοπαραγωγό στο επάγγελμα και υποψήφιο βουλευτή με το Εθνικό Αναδιοργανωτικό Κόμμα Περικλής Αράπης. Ο Περικλής έχει αποτύχει 6 φορές στο να βγει βουλευτής, με αποτέλεσμα λόγω οικονομικών δυσκολιών να καθυστερεί το γάμο τους για 4 χρόνια. Στην τελευταία του προσπάθεια η Ρένα αποφασίζει να των βοηθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία αλλά αποτυγχάνει και πάλι στις εκλογές και κοντεύει να χρεοκοπήσει (με χρέος 380.000 δρχ.).

Η ιστορία περιπλέκεται όταν η Ρένα μπαίνει στο ψηφοδέλτιο ενός θείου της, του Ιακώβου Μενεξέ από την Κέρκυρα, ο οποίος πεθαίνει και η Ρένα, ως μοναδική επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο, με μόλις 80 σταυρούς βγαίνει βουλευτής. Αναλαμβάνει τα βουλευτικά της καθήκοντα και έτσι παραμελεί τον Περικλή, τη στιγμή που εκείνος αποφασίζει να παρατήσει την πολιτική του καριέρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά και για να κάνει οικογένεια με τη Ρένα.

Όμως δυστυχώς γι’ αυτόν το τρένο έχει φύγει. Έτσι με την βοήθεια ενός φίλου και συνεργάτη του, του Φιλήμονα, καταφέρνει να βγάλει άκυρη την εκλογή της Ρένας, προκειμένου να την ξαναφέρει κοντά του. Η Ρένα εκνευρίζεται και δεν θέλει ούτε να τον δει μπροστά της, αλλά τελικά και με τις εξηγήσεις των δικών της τον συγχωρεί. Στο τέλος της ιστορίας τους βρίσκουμε στον μήνα του μέλιτος στην Κέρκυρα, να απολαμβάνουν τη ζωή τους μακριά από πολιτικές ίντριγκες, μπελάδες και ευτράπελα που συνέβησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις