Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Καλλιάνος: Άστατος το σαββατοκύριακο – Που αναμένονται βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Καλλιάνος: Άστατος το σαββατοκύριακο – Που αναμένονται βροχές

Καιρός Καλλιάνος: Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τρίτη, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και χιονοπτώσεις, στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες ενώ νέο κύμα που θα προκαλέσει και πτώση της θερμοκρασίας θα χτυπήσει τη χώρα  Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Βροχερός καιρός

Καιρός Καλλιάνος: Που αναμένονται βροχές

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο μετεωρολόγος του σταθμού Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με τα τρία κύματα κακοκαιρίας που θα χτυπήσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το πρώτο κύμα θα ξεκινήσει από το μεσημέρι προς απόγευμα και από τη δυτική Ελλάδα, και μέχρι το βράδυ θα έχει καταστεί ο καιρός άστατος στα περισσότερα τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας. Στις περιοχές αυτές αναμένονται μπόρες, βροχές, και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Στην Αττική θα ξεκινήσει καλά η ημέρα, αλλά από το μεσημέρι προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα έχουμε τοπικές βροχές. Το δεύτερο κύμα θα έρθει αργά το βράδυ της Κυριακής, προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, με βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τρίτη, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά και χιονοπτώσεις, στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος
Δείτε ακόμη
Στις φυλακές ο Νορβηγός: “Αλήτη, βρωμιάρη” φώναζαν συγγενείς της 54χρονης
Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση: Πίεζε τα γεννητικά του όργανα στο χέρι μου
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας
Παρατείνεται το lockdown για κυνήγι και ψάρεμα – Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ
Σε αυτές τις περιοχές παρατείνεται το σκληρό lockdown

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις