Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράταση lockdown Ελλάδα: Σε αυτές τις περιοχές παρατείνεται η αυστηρή καραντίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση lockdown Ελλάδα: Σε αυτές τις περιοχές παρατείνεται η αυστηρή καραντίνα

Παράταση lockdown Ελλάδα: ''Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάση του οποίου οι αποφάσεις παίρνονται βάση της επιδημιολογικής εικόνας του προηγούμενου διαστήματος''.

Η χώρα μας φαίνεται προς το παρόν να αποφεύγει το τρίτο κύμα κορονοϊού που θερίζει ολόκληρη την Βόρεια Ευρώπη. Οι μέρες των γιορτών που αποτελούσαν την μεγάλη ανησυχία των ειδικών έφυγαν χωρίς να φέρουν αναζωπύρωση στα κρούσματα. Ωστόσο το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των δημοτικών αλλά και των γυμνασίων, λυκείων, ανησυχεί τους ειδικούς. Σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση του σκληρού lockdown που έχει επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

”Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάση του οποίου οι αποφάσεις παίρνονται βάση της επιδημιολογικής εικόνας του προηγούμενου διαστήματος”. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Αφού ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για μια ακόμα εβδομάδα κατά τη διάρκεια του οποίου συνεχίσουν να ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αίρονται οι απαγορεύσεις σε Κάλυμνο, Παλαίκαστρο, Αργολίδα και Ανθήλη.

Επίσης ανακοίνωσε πως παρατείνονται για ακόμη μια εβδομάδα τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε:

-Βοιτωία

-Λέσβο

-Δήμο Σπάρτης

-Δήμο Εορδαίας

-Δ.Ε. Κρόκου

-Δ.Ε. Σιάτιστας

-Δήμο Ασπροπύργου

-Δήμο Αχαρνών

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η εικόνα στον Δήμο Αχαρνών προκαλεί ανησυχία καθώς: «τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές μας προκαλούν ανησυχία γιατί αντί να υπάρχει μείωση υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις