Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Contagion ταινία 2011: Στα σκαριά το sequel
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Contagion ταινία 2011: Στα σκαριά το sequel

Contagion ταινία: Έρχεται το sequel - Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης, Στίβεν Σόντερμπεργκ.

O σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ, συνεργάζεται και πάλι με το σεναριογράφο της προφητικής για πολλούς ταινίας «Contagion», Σκοτ Μπερνς, για να δημιουργήσουν ένα «φιλοσοφικό» sequel της ταινίας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σόντερμπεργκ ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας της επίκαιρης ταινίας και απάντησε ότι αυτόν τον καιρό εργάζεται πάνω σε ένα νέο project το οποίο θα συνδέεται με το φιλμ του 2011. Όπως ο ίδιος ο Στίβεν Σόντερμπεργκ είπε στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε:

«Δεν θα το έλεγα πως είναι με την κυριολεκτική του έννοια ένα sequel. Δουλεύω σε ένα project μαζί με τον Σκωτ Μπερνς, το οποίο θα είναι ένα φιλοσοφικό sequel του Contagion, αλλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορείς να δεις τις δύο ταινίες σαν ζευγάρι, αλλά θα έχουν διαφορετικό χρώμα μαλλιών. Ο Σκωτ κι εγώ συζητάμε πώς θα ήταν το επόμενο βήμα της πλοκής του Contagion. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε και ίσως θα πρέπει να πατήσουμε λίγο το γκάζι», είπε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ.

contagion ταινία

Contagion: Μία προφητική ταινία που καθήλωσε το κοινό

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ και στις 20 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα. Έλαβε κυρίως καλές κριτικές και απέφερε 135,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής: Η Μπεθ Έμχοφ επιστρέφει από το επαγγελματικό της ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ με μία στάση στο αεροδρόμιο του Σικάγο, όπου κάνει έρωτα με τον πρώην σύντροφό της. Η Μπεθ αρρωσταίνει και πιστεύει ότι οφείλεται στο τζετ λαγκ. Επιστρέφει στο σπίτι της στη Μινεάπολη και μεταδίδει τον ιό στο γιο της Κλαρκ και στο σύζυγό της Μιτς.

Όταν η Μπεθ και ο Κλαρκ πεθαίνουν, ο Μιτς μπαίνει σε καραντίνα όπου οι γιατροί συνειδητοποιούν ότι έχει ανοσία στον μυστηριώδη ιό. Εν τω μεταξύ στο Χονγκ Κονγκ και στο Λονδίνο, άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ασθένεια. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνουν υπέρτατες προσπάθειες ερευνώντας τον ιό, ο οποίος έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ξέσπασμα του ιού είναι απειλητικό και μπορεί να αφανίσει ολόκληρο τον πληθυσμό τη γης, εκτός κι αν βρεθεί το εμβόλιο που θα τον θεραπεύει. Οι επιστήμονες δίνουν αγώνα με το χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις