Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορειβάτης στον Ψηλορείτη: Τραγωδία στην Κρήτη – Εντοπίστηκε νεκρός
ΕΛΛΑΔΑ

Ορειβάτης στον Ψηλορείτη: Τραγωδία στην Κρήτη – Εντοπίστηκε νεκρός

Ορειβάτης στον Ψηλορείτη: Τραγική κατάληξη είχε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς χθες το απόγευμα των Θεοφανείων στον Ψηλορείτη στην Κρήτη για τον εντοπισμό δύο νέων ανθρώπων.

Τραγική κατάληξη είχε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς χθες το απόγευμα των Θεοφανείων στον Ψηλορείτη στην Κρήτη για τον εντοπισμό δύο νέων ανθρώπων. Ένας εκ των ορειβατών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού και του παγετού σε μεγάλο υψόμετρο, εντοπίστηκε νεκρός. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε σοκ λόγω ψύχους έπειτα από δύο σχεδόν ώρες εντόπισαν και τον δεύτερο νεαρό ορειβάτη ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από πτώση, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δύο αγνοούμενοι αποτελούσαν μέρος μια παρέας πέντε ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη, αλλά κατά την επιστροφή τους χώρισαν τους δρόμους τους και οι δύο από τους πέντε χάθηκαν. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο 20χρονοι φέρεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη του δεύτερου, όπως αναφέρει το cretalive. Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Στο σημείο ανάβασης βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Δείτε ακόμα:
Επεισόδιο στα Ιμια: Η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνικά αλιευτικά
ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο
Αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για το Καπιτώλιο – “Φρικτά όσα συμβαίνουν”
Βίντεο: Οι ομάδες του NBA γονάτισαν στον εθνικό ύμνο μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο
Μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις