Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αλίκη Βουγιουκλάκη – σπάνιες φωτο: Το ρετρό χριστουγεννιάτικο αυτόγραφο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη – σπάνιες φωτο: Το ρετρό χριστουγεννιάτικο αυτόγραφο

Αλίκη Βουγιουκλάκη - σπάνιες φωτο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι γιορτινή και εντυπωσιακή και φορά γούνα και λαμπερά κοσμήματα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – σπάνιες φωτο: Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος, ο φωτογράφος που τράβηξε μερικές από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της μεγάλης Ελληνίδας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη, αλλά και άλλων σταρ της εποχής, πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα σπάνιο ντοκουμέντο της αγαπημένης ηθοποιού. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις ημέρες των γιορτών, ο φωτογράφος ανήρτησε μία φωτογραφία της Αλίκης, όπου είναι γιορτινή και εντυπωσιακή και φορά γούνα και λαμπερά κοσμήματα, ενώ κρατά ένα ποτήρι σαμπάνια, το οποίο έχει υψώσει και εύχεται: “Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη, Αλίκη”, όπως γράφει το χειρόγραφο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μοιάζει να είναι χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Την ίδια φωτογραφία μοιράστηκε στη συνέχεια και ο λογαριασμός του Γιάννη Παπαμιχαήλ, που είναι αφιερωμένος στη μητέρα του.

“Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!!!”, γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από καρκίνο στο συκώτι (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες). Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος…

Αλίκη Βουγιουκλάκη με ποτήρι κρασί
Δείτε ακόμη
Έτσι είναι σήμερα το σπίτι από την ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό»
Χατζηφωτίου: Οταν παντρεύτηκα την Καρέζη, η Βουγιουκλάκη έλεγε «θα της τον φάω»
Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις