Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Παρέλαση!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Παρέλαση!

Φόρμουλα 1 - Αμπού Ντάμπι: Δεν είχε αντίπαλο και πήρε τη νίκη στην αυλαία της σεζόν ο Μαξ Φερστάπεν - Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο πρωταθλητής Χαμιλτον

Φόρμουλα 1Αμπού Ντάμπι: Εντυπωσιακό τέλος στην σεζόν! Ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην “Γιας Μαρίνα” του Αμπού Ντάμπι. Ο Ολλανδός έκανε εξαιρετικό αγώνα και πήρε την δεύτερη του νίκη στην σεζόν, μπροστά από τους Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον, που τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Μάλιστα, τα μονοθέσια της Μερσέντες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον Φερστάπεν και έμειναν αρκετά πίσω.

Στον αγώνα μπήκε νωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας και επέτρεψε στις ομάδες να ετοιμάσουν την στρατηγική τους. Οι Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα και έτσι η Μακλάρεν κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η Ρέισινγκ Πόιντ που ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της σεζόν δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τους Άγγλους.

Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Ο Άλμπον 4ος και στο -20”

Ο Λανς Στρολ τερμάτισε στην 10η θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ αποσύρθηκε νωρίς από τον αγώνα λόγω μηχανικής βλάβης. Την ίδια ώρα, ο Αλεξάντερ Άλμπον τερμάτισε στην 4η θέση με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον Μαξ Φερστάπεν, όμως ήταν κοντά στις δύο Μερσέντες. Η Ρέισινγκ Πόιντ του Πέρεζ βγήκε εκτός μόλις στον 10ο γύρο και ο τελευταίος αγώνας του Μεξικανού με την ομάδα τελείωσε άδοξα. Οι υπόλοιποι οδηγοί εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και μπήκαν στα πιτ για να αλλάξουν ελαστικά, χωρίς να χάσουν χρόνο.

Η Μερσέντες επέλεξε να κρατήσει τον Χάμιλτον πίσω από τον Μπότας και επέλεξε μία πιο συντηρητική στρατηγική για τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Μάλιστα, ο Χάμιλτον έκανε και διαχείριση των ελαστικών του. Την ίδια ώρα, ο Φινλανδός δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Φερστάπεν και σιγά σιγά μεγάλωσε η διαφορά τους. Η Μακλάρεν μπήκε δυνατά στον αγώνα και πίεσε για να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά μπορούσε στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όταν τα μονοθέσια της εξασφάλισαν τις πολυπόθητες θέσεις, έριξαν την απόδοση τους και συνέχισαν πιο συντηρητικά τον αγώνα.

Δείτε ακόμη:

Κέρασε την pole position η πρωταθλήτρια Μερσέντες
Ισοπαλία στο ντέρμπι, μεγάλη νίκη η Εβερτον 1-0 την Τσέλσι
Βερόνα για μεγάλα πράγματα, 2-1 τη Λάτσιο στη Ρώμη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις