Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Φερστάπεν στο… 90!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Φερστάπεν στο… 90!

Φόρμουλα 1 - Αμπού Ντάμπι: Ο Ολλανδός στην pole position του τελευταίου αγώνα της σεζόν - Μόλις δεύτερη χαμένη pole της πρωταθλητριας Μερσέντες!

Φόρμουλα 1Αμπού Ντάμπι: Τρομερός Φερστάπεν! Ο Ολλανδός πιλότος της Ρεντ Μπουλ πήρε μια σπουδαία pole position και θα εκκινήσει πρώτος στον αυριανό αγώνα στην «Γιάς Μαρίνα» στο Αμπού Ντάμπι (14:50, ΕΡΤ Sports HD). Αυτή ήταν η πρώτη pole position της Ρεντ Μπουλ σε μία σεζόν, που κυριαρχεί η Μερσέντες και ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Πίσω από τον Φερστάπεν ακολούθησαν οι Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον.

Μάλιστα, όλα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο με την διαφορά ανάμεσα στους πρώτους να μην ξεπερνάει τα 0.086 δευτερόλεπτα. Την ίδια ώρα, εκπληκτικός ήταν και ο Λάντο Νόρις της Μακλάρεν, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση με μόλις 0.251 δευτερόλεπτα διαφορά από τον έτερο οδηγό της Ρεντ Μπουλ, Άλεξ Άλμπον. Ενώ, ο δεύτερος οδηγός της Μακλάρεν, Κάρλος Σάινθ θα εκκινήσει από την 6η θέση.

Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Μόλις δεύτερη χαμένη pole

Θυμίζουμε, η Μερσέντες έχει χάσει μόλις μία φορά την pole position πριν από το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι. Πιο συγκεκριμένα, στο Γκραν Πρι της Τουρκίας, όπου είχε πάρει την pole position ο Λανς Στρολ της Ρέισινγκ Πόιντ. Όμως, αξίζει να σημειωθεί, πως η Ρέισινγκ Πόιντ έχει κινητήρα της Μερσέντες.

Έτσι, η Μερσέντες δεν θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην πρώτη θέση. Μάλιστα, και ο ίδιος ο Φερστάπεν φάνηκε ξαφνιασμένος από το κατόρθωμα του. Παράλληλα, την 7η θέση κατέλαβε ο Ντάνιελ Κβιάτ της Άλφα Ταύρι, ενώ ο Λανς Στρολ της Ρέισινγκ Πόιντ έμεινε 8ος. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τσάρλς Λεκλέρκ (Φεράρι) και Πιερ Γκασλί (Άλφα Ταύρι).

Την ίδια ώρα, ο Σέρχιο Πέρεζ της Ρέισινγκ Πόιντ θα ξεκινήσει στην τελευταία θέση λόγω τιμωρίας. Έτσι, ο αυριανός αγώνας, που είναι ο τελευταίος της σεζόν, μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις, καθώς παραμένουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και σε οδηγών.

Φόρμουλα 1 – Αμπού Ντάμπι: Οι βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα των οδηγών, η μάχη που ξεχωρίζει, είναι αυτή για την δεύτερη θέση. Οι Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν θα παλέψουν αύριο, όπου και θα κριθεί ποιος θα λάβει την δεύτερη θέση. Ο Φινλανδός έχει συγκεντρώσει 205 πόντους, ενώ ο Ολλανδός έχει 189. Αύριο, ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ θα πρέπει να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις για να ξεπεράσει τον Μπότας.

Παράλληλα, μεγάλη μάχη γίνεται και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, καθώς για την δεύτερη θέση θα παλέψουν οι Ρεντ Μπουλ (282 πόντους), Ρέισινγκ Πόιντ (194 πόντους) και Μακλάρεν (184 πόντους). Ενώ, πιθανότητες για την πρώτη τριάδα έχει και η Ρενό (172 πόντους).

Η Ρεντ Μπουλ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αφού τα μονοθέσια της βρίσκονται στην 1η και 5η θέση. Ενώ, εξίσου μεγάλες πιθανότητες έχει και η Μακλάρεν, καθώς τα μονοθέσια της θα εκκινήσουν στην 4η και 6η θέση. Η Ρέισινγκ Πόιντ βρίσκεται σε δυσχαιρή θέση, αφού μόνο ο Λανς Στρολ βρίσκεται εντός δεκάδας, ενώ το δεύτερο μονοθέσιο της θα εκκινήσει τελευταίο.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Ρενό, της οποίας το έργο είναι ακόμα χειρότερο, με τα δύο της μονοθέσια να βρίσκονται εκτός της πρώτης δεκάδας. Το σίγουρο είναι, πως όλα θα κριθούν αύριο, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Δείτε ακόμη:

Δηλητηριώδες …δάγκωμα του ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΛ στο “Αλκαζάρ”
Τoν κακό δαίμονα των πρωτοπόρων υποδέχεται η Λάτσιο
Μαδριλένικο ντέρμπι και μάχη ουράς στο Μεστάγια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις