Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αφγανιστάν δολοφονία δημοσιογράφου: Εν ψυχρώ εκτέλεση τηλεπαρουσιάστριας
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν δολοφονία δημοσιογράφου: Εν ψυχρώ εκτέλεση τηλεπαρουσιάστριας

Αφγανιστάν δολοφονία δημοσιογράφου: Η Μαλάλα Μαϊνβάντ ήταν δημοσιογράφος ραδιοφωνική παραγωγός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.

Αφγανιστάν δολοφονία δημοσιογράφου: Παρά τη συμφωνία μεταξύ της Αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για παύση των εχθροπραξιών και κατευνασμό της βίας, φαίνεται πως η τελευταία έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνική δομή της ασιατικής αυτής χώρας. Είναι πάμπολλλα τα περιστατικά όπου γυναίκες που προσπαθούν να εργαστούν, να λάβουν εκπαίδευση ή απλώς διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση, κακοποιούνται λεκτικά και σωματικά στην καλύτερη των περιπτώσεων. Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις δολοφονούνται.

Αυτό συνέβη και με την δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια του δικτύου Enikass TV, ραδιοφωνική παραγωγός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών Μαλάλα Μαϊνβάντ. Άγνωστοι έστησαν ενέδρα εναντίον της δημοσιογράφου και του οδηγού της στο Αφγανιστάν, τους οποίους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα. Πρόκειται για τη  δέκατη δολοφονία, μέσα σε ένα χρόνο, εργαζομένου στον χώρο των Μέσων, στη χώρα όπου δρουν τόσο οργάνωση συνδεδεμένη με το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι Ταλιμπάν.

Αφγανιστάν δολοφονία δημοσιογράφου: Το χρονικό της δολοφονίας

Είχε μόλις φύγει από το σπίτι της στην επαρχία Νανγκαράρ, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της σκοτώνοντας την ίδια και τον οδηγό της. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης, ωστόσο εξτρεμιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει τις περισσότερες επιθέσεις σε πολίτες το τελευταίο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αφγανιστάν θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες χώρες για το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Δείτε ακόμη

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Μακρόν: Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Οκτωβρίου
Βίντεο: Τα δάκρυα της Άνγκελα Μέρκελ
Επίθεση χάκερ στον ΕΟΦ – Η ανακοίνωση της Pfizer

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις