Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάκερ ΕΟΦ: Υπέκλεψαν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερ ΕΟΦ: Υπέκλεψαν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer

Χάκερ ΕΟΦ: Σε κοινή τους δήλωση, Pfizer και BioNTech επιβεβαιώνουν την επίθεση και αναμένουν πληροφορίες από τον EMA

Χάκερ ΕΟΦ: Σα βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έγινε στόχος χάκερ όπως ανακοίνωσε η ίδια η ρυθμιστική αρχή. Η κυβερνοεπίθεση έρχεται μία ημέρα αφότου ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορονοϊό στις 29 Δεκεμβρίου. Ενώ ακολουθεί και η διαδικασία για το εμβόλιο της Moderna. Χθες ήταν άγνωστο αν τελικά η επίθεση ήταν επιτυχημένη, ωστόσο αργότερα ο ΕΟΦ ενημέρωσε ότι «παραβιάστηκαν» έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου.

Σε κοινή τους δήλωση, Pfizer και BioNTech επιβεβαιώνουν την επίθεση και αναμένουν πληροφορίες από τον EMA «ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου». «Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19».
«Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε εάν προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες. O EMA «μας έχει διαβεβαιώσει ότι η επίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγησή της». Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος βρίσκεται από πίσω ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις