Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – κύπελλο: Σενάριο χωρίς SL2
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – κύπελλο: Σενάριο χωρίς SL2

ΕΠΟ - κύπελλο: Είτε με τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, είτε χωρίς αυτές συμφωνήθηκε εναλλακτικό πλάνο και τελικός 22 Μαϊου

ΕΠΟκύπελλο: Στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ συζητήθηκαν δύο πλάνα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του κύπελλου. Αναφορικά, δηλαδή, την συμμετοχή ή όχι των ομάδων της Σούπερ Λίγκ 2 λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή διοργανώσεων κατέθεσε δύο σχέδια για την διεξαγωγή του κυπέλλου, με κύριο ζήτημα το αν θα συμμετάσχουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, λόγω της αγωνιστικής απραξίας ελέω κορωνοϊού. Το πρώτο πλάνο περιλαμβάνει εκτός από της ομάδες της Σούπερ Λιγκ και αυτές της Σούπερ Λιγκ 2, όμως η βασική προϋπόθεση για να ισχύσει το εν λόγω σχέδιο, είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας τον Ιανουάριο.

Το δεύτερο περιλαμβάνει την συμμετοχή μόνο των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Σε περίπτωση βέβαια που οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, δεν είναι σε θέση να πάρουν μέρος στην διοργάνωση λόγω των μέτρων. Πάντως, αποφασίστηκε ότι ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου του 2021. Ενώ, το γήπεδο που φιλοξενήσει τον αγώνα, θα είναι το Ολυμπιακό Στάδιο. Την ίδια ώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την ισομερή κατανομή των χρημάτων του αναπτυξιακού προγράμματος της ΟΥΕΦΑ, «solidarity», σε όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, οι 14 ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας θα πάρουν το ποσό των 333.110,46 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση.

ΕΠΟ – κύπελλο: Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Mετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης. Tο πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2. Tο δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση. Mε βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων. Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία».

Δείτε ακόμη:

Ισοπαλία 1-1 για Φιορεντίνα και Τζένοα με γκολ στο 89’ και το 98’!
Διπλό και 5η η Σαουθάμπτον, 2-1 στην Μπράιτον
Η Χόφενχαϊμ στο ρελαντί 3-1 την Αουγκσμπουργκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις