Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός νέα: 5.539 κρούσματα, 397 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός νέα: 5.539 κρούσματα, 397 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία κορονοϊός νέα: Τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι σημειώνουν πτώση σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της προηγούμενης ημέρας.

Βρετανία κορονοϊός νέα: Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 15.539 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Ταυτόχρονα καταγράφηκαν και 397 νέοι θάνατοι ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τους τεστ για κορονοϊό. Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία που και τα δύο σημειώνουν πτώση σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της προηγούμενης ημέρας.

Στο μεταξύ χθες, Παρασκευή, ορδές καταναλωτών σχηματίστηκαν για ώρες έξω από υποκαταστήματα της αλυσίδας Primark στη Βρετανία και ιδιαίτερα σε αυτά που διεύρυναν το ωράριό τους για να ικανοποιήσουν την καταναλωτική ζήτηση ενόψει των Χριστουγέννων. Οι Βρετανοί «στοιβάζονται» ο ένας πάνω στον άλλον έξω από τα καταστήματα, δημιουργώντας φόβους για ένα «δεύτερο lockdown» που θα πυροδοτήσει η διασπορά του κορονοϊού. Οι ουρές σχηματίστηκαν σε 24ωρα καταστήματα από το Τράφορντ στο Γκέιτσιντ και το Μπέρμινχαμ, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας έντονη οργή.

Θλιβερό ρεκόρ 196 θανάτων το τελευταίο 24ωρο

Από εκεί και πέρα υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στην Τουρκία, με 196 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός αυτός αυξάνει σε 14.705 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από την επιδημία.

Η Τουρκία κατέγραψε επίσης 31.896 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, το τελευταίο 24ωρο, λιγότερα από τα 32.736 χθες, Παρασκευή, που ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει αναφέρει η Άγκυρα από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο.

Δείτε ακόμα:
Χαλάρωση μέτρων στην Πορτογαλία την περίοδο των Χριστουγέννων
«Πόλος έλξης» η Ελλάδα για Δανούς εκτροφείς μινκ
Απίστευτο βίντεο – Τον πήγαν στην κηδεία του… καθιστό
Εξηγήσεις καλείται να δώσει η Google μετά την απόλυση μαύρης ερευνήτριας
Στις Βρυξέλλες αύριο ο Χριστοδουλίδης
Μεγάλη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στο Γερεβάν
Ολοταχώς προς το Ταμείο Ανάκαμψης η Ευρωπαϊκή Ένωση
Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Αν αγαπάτε Αρμένιους δώστε τους τη Μασσαλία
Τζένιφερ Λόπεζ: Από αναβολή σε αναβολή ο γάμος της – Φήμες για τρίτο πρόσωπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις