Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρωπαϊκή Ένωση κορονοϊός: Προς το Ταμείο Ανάκαμψης ανεξαρτήτως βέτο
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση κορονοϊός: Προς το Ταμείο Ανάκαμψης ανεξαρτήτως βέτο

Ευρωπαϊκή Ένωση κορονοϊός: Με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η αντίθεση της Πολωνίας παραμένει αμετάβλητη.

Ευρωπαϊκή Ένωση κορονοϊός: Η αντίθεση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στην ψήφιση του πακέτου στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας για στήριξη των εθνικών οικονομιών από το πλήγμα που υπέστησαν από τον κορονοϊό είναι γνωστή. Υπενθυμίζεται πως η Βουδαπέστη και η Βαρσοβία άσκησαν βέτο στην υιοθέτηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2021-2027 ύψους 1,1 τρισεκ. ευρώ και του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισεκ. ευρώ διότι η πρόσβαση στους πόρους συνδέεται με το σεβασμό στο κράτος δικαίου. Παρόλα αυτά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει με το χρηματοδοτικό πακέτο του 1,8 τρισ. ευρώ για την ανάταση της οικονομίας της που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, ακόμα κι αν η Ουγγαρία και η Πολωνία συνεχίσουν να προσπαθούν να ασκούν βέτο στο σχέδιο αυτό, δήλωσε ο Επίτροπος για θέματα Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Δεν θα υποκύψουμε σε ένα βέτο» δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από το ιταλικό Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Μελετών, ISPI, και το υπουργείο Εξωτερικών. «Η ιδέα είναι ότι είμαστε πολύ σαφείς προς αυτά τα κράτη μέλη, θα προχωρήσουμε χωρίς αυτά», δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με τις δύο χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι θα ξεπεραστεί μέσω συμφωνίας χάρη στην «οδό της διπλωματίας».

Σταθερά αντίθετη η Πολωνία

Ωστόσο, με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιοτρ Μούλερ ανέφερε ότι η στάση της Πολωνίας που αντιτίθεται στη σύνδεση των πόρων της ΕΕ με τον σεβασμό στο κράτος δικαίου παραμένει αμετάβλητη.

Δείτε ακόμη

Διαδηλώσεις «για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες» στη Γαλλία
Η σημαία της Κίνας κυματίζει πλέον και στην επιφάνεια της Σελήνης
Πάνω από 1,5 εκατομμύρια τα θύματα του κορονοϊού παγκοσμίως

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις