Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

18

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκικό πλοίο Λιβύη: Ύποπτο εδώ και καιρό για τη μεταφορά όπλων
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό πλοίο Λιβύη: Ύποπτο εδώ και καιρό για τη μεταφορά όπλων

Τουρκικό πλοίο Λιβύη: Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Rosaline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη

Τουρκικό πλοίο Λιβύη: Ύποπτο «εδώ και καιρό» για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικών συμφερόντων πλοίο που επιχείρησαν να ελέγξουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής «IRINI» και εμποδίστηκαν από την Άγκυρα, αναφέρεται σε μυστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Σύμφωνα με το Πρακτορείο, για το εμπορικό πλοίο «Rosaline A» υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι χρησιμοποιείται για παράνομες παραδόσεις όπλων στην Λιβύη και είχε συνταχθεί ακόμη και ειδική έκθεση από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα εμπάργκο όπλων. Η έκθεση βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας, αναφέρουν κύκλοι της ΕΕ.

Η επιθεώρηση του τουρκικού πλοίου από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτας «Αμβούργο» ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και διακόπηκε έπειτα από διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως κράτους σημαίας του πλοίου. Η Τουρκία αξιολόγησε τον έλεγχο ως παράνομο και κατηγόρησε την Γερμανία για μη εξουσιοδοτημένη χρήση βίας. Από την πλευρά τόσο της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της διοίκησης της επιχείρησης επισημάνθηκε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες ενήργησαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δείτε ακόμα:
Συγκλονίζει υπάλληλος της ΔΕΗ: Μου έλεγαν “Μη κόψετε το ρεύμα για μια ώρα, κάνει μάθημα το παιδί μου”
«Τα άκουσε» ο δημοσιογράφος που διέκοψε τον Τραμπ
Lockdown σε δύο ζώνες – Τι θα ισχύει με τα SMS
Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για τα κρούσματα – Πότε αναμένεται μείωση
«Καμπανάκι» Λαζανά για τα Χριστούγεννα – «Θα είναι όπως το περασμένο Πάσχα»
Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με δημάρχους Δράμας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης για τήρηση μέτρων
Αισχρά σχόλια στους λογαριασμούς της Δήμητρας Γαλάνη – Τα «μαζεύει» ο Πολυχρονόπουλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις