Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – Αυγενάκης: Φουλ επίθεση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – Αυγενάκης: Φουλ επίθεση

ΕΠΟ - Αυγενάκης: H Ομοσπονδία κατηγορεί το Λευτέρη Αυγενάκη για παραπληροφόρηση στον φίλαθλο κόσμο του και ξεκαθαρίζει ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν από την επόμενη διοίκηση

ΕΠΟΑυγενάκης: Η ΕΠΟ μέσω νέας ανακοίνωσης της “επιτίθεται” στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Κάνει λόγο για αναληθείς αναφορές προς τα ΜΜΕ για την Ολιστική Μελέτη. Έτσι, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη για παραπληροφόρηση στον φίλαθλο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν αποκλειστικά από την επόμενη διοίκηση της ομοσπονδίας (εκλογές 12 Δεκεμβρίου).

Ακόμα, η ΕΠΟ επικαλείται την αναφορά των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, η οποία αναφέρει: «η αυτονομία της ΕΠΟ πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή». Θυμίζουμε, στην σχετική ενημέρωση του Υφυπουργείου δεν είχε συμπεριληφθεί η εν λόγω αναφορά.

ΕΠΟ – Αυγενάκης: Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η ΕΠΟ προσήλθε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ Αυγενάκης. Προκειμένου να παρουσιαστεί από τη FIFA και την UEFA η ολιστική μελέτη για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, σεβόμενη τόσο την προσπάθεια των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών να συνεισφέρουν με καινοτόμες προτάσεις στη βελτίωση του επιπέδου λειτουργίας του Αθλήματος, όσο και τον δικό της θεσμικό ρόλο στην υλοποίηση της όλης διαδικασίας”.

“Η Αθλητική Ηγεσία, όμως, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η εκδήλωση, έσπευσε να παραπληροφορήσει τα ΜΜΕ, το φίλαθλο κοινό και τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας αναφορικά με το περιεχόμενο των “εισηγήσεων” ή “συστάσεων” -όπως οι ίδιοι τις χαρακτήρισαν- των διεθνών ομοσπονδιών. Αναφερόμαστε στην απολύτως αναληθή αναφορά, στην 5η σελίδα του 12σελιδου ενημερωτικού σημειώματος προς τα ΜΜΕ, βάσει της οποίας η (δήθεν) ενημερωτική ενότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ τιτλοφορείται “Γενική Συνέλευση ΕΠΟ & Εκλογές – Έως Ιούνιο 2021”!

ΕΠΟ – Αυγενάκης: “Αποκλειστικά η νέα διοίκηση τς μεταρρυθμίσεις”

“Η ολιστική μελέτη αποσαφηνίζει, πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, ότι οι μεταρρυθμίσεις στο Ποδόσφαιρο αποτελούν αντικείμενο της ποδοσφαιρικής κοινότητας και της νέας διοίκησης της ΕΠΟ, αποκλειστικά και μόνο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Eίμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε ότι στην σελίδα 38, παράγραφος 5 της ολιστικής μελέτης αναφέρεται:  “οι εκλογές της ΕΠΟ το 2020 θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο” και πως “η νέα δομή της ΕΠΟ πρέπει να παρουσιαστεί έως το Μάρτιο του 2021” (σελ. 36)”.

“Πέραν τούτων, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έχει προσδιοριστεί για την 12 Δεκεμβρίου 2020. Η Αυτονομία, η Ανεξαρτησία και το Αυτοδιοίκητο των καταστατικών διαδικασιών της ΕΠΟ, τονίστηκε στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, αρκετές φορές από τους εκπροσώπους των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών. Μια απλή ματιά στην ολιστική μελέτη το επιβεβαιώνει (HFF Autonomy fully respected αναφέρεται με μεγάλα σκούρα μαύρα γράμματα)”.

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις