Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – Πανδημία: Νέο πρωτόκολλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – Πανδημία: Νέο πρωτόκολλο

Σούπερ Λιγκ - Πανδημία: Η ΓΓΑ έκανε ενέκρινε αίτημα του Συνεταιρισμού και εφεξής ένας αγώνας θα αναβάλλεται στα πέντε θετικά κρούσματα αντί στα τρία

Σούπερ ΛιγκΠανδημία: Αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, η ΓΓΑ έκανε δεκτό το αίτημα του Συνεταιρισμού για αλλαγή στο πρωτόκολλο. Πλέον, ένας αγώνας θα αναβάλλεται στα πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού αντί στα τρία που ήταν έως τώρα.

Η ΓΓΑ σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές πήρε αυτή την απόφαση, ώστε να μην υπάρξουν πολλές αναβολές στο πρωτάθλημα λόγω της έξαρσης του ιού στην Ελλάδα. Η Σούπερ Λιγκ ενημερώθηκε σχετικά με την απόφαση της ΓΓΑ και πλέον θα ισχύσει το όριο των πέντε κρουσμάτων για να υπάρξει αναβολή σε κάποιον αγώνα.

Σούπερ Λιγκ – Πανδημία: Θετική η υγειονομική επιτροπή

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά από έγκριση της υγειονομικής επιτροπής. Θυμίζουμε, η Λίγκα είχε ζητήσει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και με βάση την επιδημιολογική κατάσταση, που υπάρχει στην χώρας μας, αποφασίστηκε το όριο να είναι πέντε. Τα αρκετά κρούσματα που εντοπίστηκαν στις ομάδες του πρωταθλήματος, είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της Σούπερ Λιγκ.

Με την αλλαγή στο πρωτόκολλο, θα πρέπει να υπάρξουν πέντε θετικά κρούσματα στο τελευταίο τεστ πριν τον αγώνα για να υπάρξει αναβολή. Ενώ, θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές και όχι μέλη του τεχνικού τιμ. Θυμίζουμε, το τελευταίο τεστ γίνεται 48 ώρες πριν από τον κάθε αγώνα.

Η απόφαση αυτή βοηθάει αρκετά την λειτουργία της Σούπερ Λιγκ και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Λίγκας μεριμνούν για την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Δείτε ακόμη:

Προς Ριζούπολη η εθνική, προς επιστροφή οι τραυματίες
Έκλεισαν οι θέσεις για τα τελικά του Euro 2021
Σκέψεις για …κάλαντα στο γήπεδο λόγω περιορισμένου χρόνου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις