Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euro 2021 – Πλέι οφ: Ανατροπή με οβίδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2021 – Πλέι οφ: Ανατροπή με οβίδα

Euro 2021 - Πλέι οφ: Η Ουγγαρία στα τελικά 2-1 με γκολ όνειρο στο 94’ (!) - Πέρασε η Σκωτία και η Βόρεια Μακεδονία, στην τελική φάση και η Σλοβακία

Euro 2021Πλέι οφ: Σπουδαία πρόκριση για την Σκωτία! Οι Σκωτσέζοι έμειναν ισόπαλοι στο 1-1 απέναντι στην Σερβία εκτός έδρας, όμως πήραν το «χρυσό» εισιτήριο για το Γιούρο στα πέναλτι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους και πήραν την πρωτοβουλία, όμως οι Σέρβοι εξακολουθούσαν να παίζουν ανοιχτά και να απειλούν εξίσου. Έγιναν αρκετές φάσεις και από τις δύο πλευρές, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Έτσι, οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 52’ ο Κρίστι έκανε το 1-0. Η Σερβία ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έκανε. Όλα έδειχναν, πως η Σκωτία θα έπαιρνε την πρόκριση αλλά ο Γιόβιτς είχε αντίθετη άποψη. Στο 90’ έκανε το 1-1 και κράτησε όρθια την ομάδα του. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και έπαιξαν πιο επιθετικά αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Έτσι, κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Ο Μάρσαλ αποδείχτηκε καταλυτικός, αφού απέκρουσε το πέναλτι του Μίτροβιτς και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Σκωτία θα βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 22 χρόνια.

Euro 2021 – Πλέι οφ: Τρομερή ανατροπή η Ουγγαρία

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η Ουγγαρία. Οι Μαγυάροι επικράτησαν 2-1 της Ισλανδίας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν το προβάδισμα νωρίς. Στο 11’ ο Σίγκουρντσον, εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Γκουλάσκι (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια) και με εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Η Ουγγαρία προσπάθησε να αντιδράσει. Έκλεισε τους Ισλανδούς στα καρέ τους και πίεσε, όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, που έκανε. Έτσι, η Ισλανδία πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Στο β’ μέρος το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η Ουγγαρία είχε τον πλήρη έλεγχο και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία του Χάλντορσον. Οι Ισλανδοί κλείστηκαν πίσω και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 88’ ο Νέγκο έκανε το 1-1. Ενώ, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σζομπολσάι με οβίδα στο τελευταίο δευτερόλεπτο (!) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1. Έτσι, η Ουγγαρία πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για το Γιούρο.

Euro 2021 – Πλέι οφ: Μία στις δύο… Βόρειες πέρασε

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Βόρεια Ιρλανδία έχασε από τη Σλοβακία 1-2 (Σκρίνιαρ 87’ αυτ – Κούτσκα 17’, Ντούρις 110’) και οι φιλοξενούμενoι πήραν στην παράταση το πολυπόθητο εισιτήριο. Στη Γεωργία, τέλος, η Βόρεια Μακεδονία έκανε τεράστια νίκη πρόκριση 1-0 με Πάντεφ (56’) και για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της θα παίξει σε τελική φάση Euro.

Δείτε ακόμη:

Ερχεται …τούμπα το ματς με Σλοβενία στην Τούμπα
Στον πάγκο του Περιστερίου ο Πεδουλάκης
Έξω από το καλεντάρι της Φόρμουλα 1 και το 2021 το Βιετνάμ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις