Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / BTS Κίνα: Το συγκρότημα αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

BTS Κίνα: Το συγκρότημα αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική

BTS Κίνα: Ο αρχηγός του συγκροτήματος, RM, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα όταν αναφέρθηκε στην «οδυνηρή ιστορία» που μοιράστηκαν η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, οι οποίες πολέμησαν στην ίδια πλευρά στη σύγκρουση του 1950-53

BTS Κίνα: Το φαινόμενο της K-pop, οι BTS είναι αντιμέτωποι με καταιγισμό κριτικής στην Κίνα, επειδή το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη της χώρας τους με τις ΗΠΑ που προέρχεται από τον πόλεμο της Κορέας. Ο αρχηγός του συγκροτήματος, RM, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα όταν αναφέρθηκε στην «οδυνηρή ιστορία» που μοιράστηκαν η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, οι οποίες πολέμησαν στην ίδια πλευρά στη σύγκρουση του 1950-53. Η Κίνα βοήθησε τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία ανακωχής αλλά όχι ειρηνευτική συνθήκη.

Παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνεισφορά του επταμελούς συγκροτήματος στις σχέσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, ο RM είπε: «Θα θυμόμαστε πάντα την οδυνηρή ιστορία που μοιράστηκαν μαζί οι δύο χώρες και τις θυσίες αμέτρητων ανδρών και γυναικών». Οι Κινέζοι netizens (χρήστες του ίντερνετ) απάντησαν με αιτήματα για τερματισμό των εμπορικών συμφερόντων του συγκροτήματος στην Κίνα, στην οποία οι BTS έχουν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θαυμαστές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

«Να λάβετε υπόψη τα κινεζικά αισθήματα»

«Δεν πρέπει να κερδίζουν χρήματα από την Κίνα» έγραψε ένας θυμωμένος χρήστης στο Weibo. «Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από Κινέζους θαυμαστές, πρέπει να λάβετε υπόψη τα κινεζικά αισθήματα» πρόσθεσε. Καθώς η κριτική εντάθηκε, αναρτήσεις με smartphone και ακουστικά ειδικής έκδοσης BTS, που κατασκευάστηκαν από τον κολοσσό ηλεκτρονικών Samsung της Νότιας Κορέας, εξαφανίστηκαν από τις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall και JD.com.

Οι δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τους BTS από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής μάρκας Fila και της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας Hyundai, οι οποίες έχουν συμφωνίες με το γκρουπ, εξαφανίστηκαν επίσης από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Weibo. Δεν έγινε σαφές ποιος κατάργησε τις δημοσιεύσεις. «Οι Κινέζοι netizens δήλωσαν ότι η εντελώς μονόπλευρη στάση του συγκροτήματος για τον πόλεμο της Κορέας πληγώνει τα συναισθήματά τους και αναιρεί την ιστορία» σημείωσε σε δημοσίευμα η κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times.

Στο πλευρό του συγκροτήματος χρήστες του Twitter

Περιγράφοντας τις ΗΠΑ ως «επιτιθέμενη» χώρα στον πόλεμο, στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται επίκληση θαυμαστή από την Κίνα που αποφάσισε να εγκαταλείψει το fan club του συγκροτήματος.

Κάποιες θαυμάστριες ζήτησαν ωστόσο να χαμηλώσουν οι τόνοι της κριτικής και πολλοί χρήστες στο Twitter υπερασπίστηκαν το γκρουπ, σημειώνοντας ότι στην ομιλία του ο RM δεν ανέφερε ευθέως την Κίνα.

Το επταμελές συγκρότημα είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και έχει κατέρριψε πολλά ρεκόρ. Πρόσφατα το μουσικό βίντεό τους για το single τους Dynamite κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων προβολών μέσα σε 24 ώρες, με 101,1 εκατομμύρια προβολές σε μια μέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις