Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: Χάμιλτον για ρεκόρ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: Χάμιλτον για ρεκόρ

Φόρμουλα 1 - Αϊφελ: Απιαστος και στο Νίρμπουργκρινγκ, ισοφάρισε τον Σουμάχερ και πάει για να κάνει ιστορικό ρεκόρ

Φόρμουλα 1Αϊφελ: Ασταμάτητος Λούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Μερσεντές στο Νίρμπουργκρινγκ έκανε την 91η νίκη της καριέρας του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ για τις περισσότερες νίκες όλων τον εποχών. Μάλιστα, αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ του Γερμανού σύντομα. Με τη νίκη αυτή ο Χάμιλτον διεύρυνε την διαφορά στην βαθμολογία από τον συμπαίχτη του Βάλτερι Μπότας στους 69 βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Ρενό. Μάλιστα, αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα, αφού είναι το πρώτο πόντιουμ της Γαλλικής ομάδας μετά την επιστροφή της το 2016. Ο αγώνας ήταν μια σκληρή μάχη ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Μπότας, πριν ο δεύτερος οδηγός της Μερσεντές αποσυρθεί. Ο Φινλανδός είχε το προβάδισμα μέχρι τον 13ο γύρο, όταν και έδωσε την πρώτη θέση στον Βρετανό.

Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: Αγκαλιά με τον 7ο τίτλο

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με μία διαφορά σχεδόν τριών νικών. Ενώ, το πρωτάθλημα έχει έξι αγώνες ακόμα. Μάλιστα, αν κατακτήσει τον τίτλο, θα φτάσει τους 7 και θα ισοφαρίσει ακόμα ένα ρεκόρ του Σουμάχερ. Ο Χάμιλτον δέχτηκε και ένα πολύ όμορφο δώρο. Πιο συγκεκριμένα, ο γιος του Σουμάχερ, Μικ, έδωσε στον Βρετανό ένα κράνος του πατέρα του, από την τελευταία του σεζόν με την Μερσεντές το 2012. Μια κίνηση αναγνώρισης των επιτευγμάτων του. Ο πιλότος της Μερσεντές ανέφερε: “Δεν ξέρω τι να πω”.

Δείτε ακόμη:

Βάζει τριφύλλι “στην καρδιά” ο Μαουρίσιο
Κλασικός μαραθώνιος σε μη κλασικές ατομικές διαδρομές
Σταθερή η κατάσταση του Πέκοβιτς – Διαψεύδει την «Telegraf» το περιβάλλον του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις