Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: Virtual αντί για κλασικός!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: Virtual αντί για κλασικός!

ΣΕΓΑΣ - Μαραθώνιος: Ηλεκτρονική συμμετοχή σε virtual Μαραθώνιο θα καλέσει τους λάτρεις της αυθεντικής διαδρομής ο ΣΕΓΑΣ

ΣΕΓΑΣΜαραθώνιος: Μπορεί ο αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να αναβλήθηκε εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού, ωστόσο υπάρχει η σκέψη από τον ΣΕΓΑΣ να δημιουργηθεί ένας ηλεκτρονικός Μαραθώνιος. Με συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο σε μία ξεχωριστή εμπειρία για τα δεδομένα των αγώνων δρόμων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τρέξουν σε όποιο μέρος θέλουν, είτε μόνοι τους είτε με φίλους ή την οικογένεια τους.

Μάλιστα, θα υπάρχει επιλογή από τους δρομείς για μια διαδρομή 5 ή 10 χιλιομέτρων. Έτσι, λοιπόν ο ΣΕΓΑΣ μέσω ανακοίνωσης του καλεί όλους τους φίλου του Μαραθωνίου ανά τον κόσμο, να συμμετάσχουν στον Virtual Μαραθώνιο. Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί από τις 8-22 Νοεμβρίου. Ενώ, η τιμή συμμετοχής είναι αρκετά οικονομική και περιέχει ένα πακέτο δώρων.

ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Η ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020 είναι δυστυχώς ένα γεγονός που λυπεί όχι μόνο τον ΣΕΓΑΣ ως διοργανωτή, αλλά και το σύνολο της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δυστυχώς οι υπάρχουσες συνθήκες μας οδήγησαν σε μια δύσκολη απόφαση, την οποία εργαστήκαμε πολύ για να αποφύγουμε, ελπίζοντας ότι το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που είχε καταρτίσει ο ΣΕΓΑΣ θα επέτρεπε στην Ελληνική Πολιτεία να δώσει την άδεια της για να προχωρήσουμε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας.

Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι μια νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί σύντομα, τα υγειονομικά δεδομένα θα βελτιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα και όλες οι άλλες χώρες του κόσμου θα ανακάμψουν και θα ξεπεράσουν τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή την περίοδο και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό, πιο υγιές 2021. Η δρομική κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο έχει μια μοναδική δυναμική και ζωντάνια. Που όχι μόνο δεν περιορίστηκε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά αντίθετα διευρύνεται και μεγαλώνει. Είναι προφανές αυτό από όλες τις διεθνείς σχετικές ειδήσεις, αλλά και σε όλες τις γειτονιές, τους δρόμους, τα πάρκα και τα στάδια της Ελλάδας.

ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: 2020 Virtual Έκδοση

Σε αυτή τη δρομική κοινότητα και με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος της προετοιμαζόταν μέχρι σήμερα για συμμετοχή στους αγώνες του ετήσιου ιστορικού γεγονότος, ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας πήραν την απόφαση να της δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάτι νέο. Κάτι διαφορετικό, μία νέα συνήθεια των δρομέων στην εποχή του COVID-19, σε μια ειδική, virtual έκδοση του Μαραθωνίου Αθήνας. Ο αγώνας «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός – 2020 Virtual Έκδοση» ή σε συντομογραφία «Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020». Θα γίνει πραγματικότητα το διάστημα 08 έως 22 Νοεμβρίου 2020. Δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των αποστάσεων του Μαραθωνίου Δρόμου, των 10χλμ ή των 5χλμ. Και να τρέξουν σε όποια διαδρομή τους εξυπηρετεί (στο πάρκο της γειτονίας τους, τους δρόμους της πόλης τους ή και στο διάδρομο του γυμναστηρίου τους). Οποιαδήποτε μέρα από τις 08 έως τις 22 Νοεμβρίου τους εξυπηρετεί. Μόνοι τους, παρέα με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή φίλο. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τρέξουν την απόσταση που θα δηλώσουν. Μια ή και περισσότερες φορές, βελτιώνοντας κάθε φορά το χρόνο τους και ανεβαίνοντας στην κατάταξη των αποτελεσμάτων του αγώνα.

ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: Η διαδικασία

Η εγγραφή στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 περιλαμβάνει την λήψη από κάθε δρομέα ενός ιδιαίτερου αναμνηστικού μεταλλίου του virtual αγώνα, ενός επίσημου adidas running t-shirt της διοργάνωσης και βεβαίως, του Διπλώματος Συμμετοχής στον αγώνα. Τον προσωποποιημένο αριθμό συμμετοχής στον αγώνα θα τον λάβει ο κάθε συμμετέχων δρομέας αμέσως μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής του ηλεκτρονικά στο email του. Ωστε να τον τυπώσει μόνος του και να το φοράει, εφόσον το επιθυμεί, κατά τη διάρκεια του προσωπικού του αγώνα. Τα αποτελέσματα του αγώνα αναρτώνται στην αντίστοιχη ενότητα της εφαρμογής του Μαραθωνίου Αθήνας, αλλά και στο site της διοργάνωσης. Οπου ο δρομέας μπορεί να δει τους χρόνους και την κατάταξή του

Σημειώνεται ότι η εγγραφή και η συμμετοχή στο Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την εξέλιξη της εγγραφής που είχε υποβληθεί για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020. H οποία ματαιώθηκε, και για την οποία όλοι οι μέχρι πρότινος εγγεγραμμένοι δρομείς έχουν λάβει ξεχωριστή ενημέρωση.

ΣΕΓΑΣ – Μαραθώνιος: Το application

Κατεβάστε δωρεάν τη νέα mobile εφαρμογή – που πλέον περιλαμβάνει και τα δύο μεγάλα δρομικά γεγονότα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και θα ανανεώνεται διαρκώς – «Athens Marathon and Half». (διαθέσιμη μέσω Google Play και App Store), επιλέξτε τον αγώνα Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 και δηλώστε συμμετοχή. Γίνετε και εσείς μέλος μιας ευρύτερης δρομικής, ενεργής και αισιόδοξης κοινότητας, συμμετέχοντας στη νέα μας δράση με αίσθημα ευθύνης και αυτοπροστασίας.

Οι εγγραφές για τον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020 θα ανοίξουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου. Kαι θα ολοκληρωθούν με τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού εγγραφών. Στόχος της διοργάνωσης είναι να φτάσει ο αριθμός των συμμετεχόντων τις 10.000”.

Δείτε ακόμη:

Πρώτος στο γκριντ ο Μπότας στο γκραν πρι του ΑΪφελ
Λημνιός στον ΟΠΑΠ: Ο Φαντ Σιπ κάνει καταπληκτική δουλειά
Οι προβληματισμοί Φαντ Σιπ και οι λύσεις που ετοιμάζει

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις