Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – ανατροπή: Honda out!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – ανατροπή: Honda out!

Φόρμουλα 1 - ανατροπή: Αποχωρεί από το “τσίρκο” η Χόντα και η Ρεντ Μπουλ μένει από προμηθευτή και αλλάζουν οι ισορροπίες

Φόρμουλα 1 – ανατροπή: Δύσκολα τα πράγματα για την Ρεντ Μπουλ. Η συνεργάτης της σε θέμα κινητήρα, Χόντα, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Φόμουλα 1 στο τέλος του 2021. Έτσι, η Ρεντ Μπουλ και η Άλφα Ταύρι θα πρεπει να βρουν καινούριο συνεργάτη για τους κινητήρες τους. Από την πλευρά της, η Χόντα ανέφερε πως η απόφαση αυτή, είναι αποτέλεσμα του μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας μακριά από κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο διευθυντής της Ρεντ Μπουλ, Χρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Η αλλαγή της εστίασης της αυτοκινητοβιομηχανίας οδήγησε την Χόντα, να επαναχρησιμοποιήσει τους πόρους της. Το κατανοούμε και το σεβόμαστε».

Ο Χόρνερ αναφορικά με τους φετινούς στόχους διευκρίνισε: «Η απόφαση της εμφανίζει προφανείς προκλήσεις για εμάς ως ομάδα αλλά ήμασταν εδώ και στο παρελθόν και με την δύναμη μας σε βάθος είμαστε έτοιμοι και εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε». Ακόμα, ξεκαθάρισε: «Ο στόχος μας για το 2020-2021 παραμένει αμετάβλητος, θα παλέψουμε για νίκες και για το πρωτάθλημα». Θυμίζουμε, η Ρεντ Μπουλ είχε ανανεώσει το συμβόλαιο της με την Φόρμουλα 1 τον προηγούμενο μήνα. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα, αφού υπάρχουν μόνο τρεις προμηθευτές στην διοργάνωση.

Φόρμουλα 1 – ανατροπή: Οι προμηθευτές κινητήρων

Η Μερσεντές προμηθεύει ήδη τρεις ομάδες εκτός από την δική της (Μακλάρεν, Ρέισινγκ Πόιντ, Γουίλιαμς). Ενώ, είχε αρνηθεί στο παρελθόν να συνεργαστεί με την Ρεντ Μπουλ. Η Φεράρι εκτός από την ομάδα της παρέχει κινητήρες στις Χάας και Άλφα Ρομέο. Η τελευταία φορά που συνεργάστηκε με ομάδα της Ρεντ Μπουλ, ήταν το 2013 με την Τόρο Ρόσο. Δυσκολότερη όλων είναι η περίπτωση της Ρενό. Οι δύο πλευρές χώρισαν με άσχημο τρόπο το 2018 μετά από έντονη κριτική που ασκούσε η Ρεντ Μπουλ για τις επιδόσεις του κινητήρα.  Θυμίζουμε, η Ρενό επέστρεψε σαν κατασκευαστής στην Φόρμουλα 1 το 2016. Ενώ, μαζί οι δύο πλευρές κατέκτησαν τέσσερις παγκόσμιους τίτλους από το 2010 μέχρι το 2013.

Δείτε ακόμη:

Το γύρισε η ΑΕΚ 2-1 με Βόλφσμπουργκ και μπήκε σε όμιλο του Γιουρόπα!
Παλεύεται η κλήρωση του Ολυμπιακού που βλέπει πρόκριση
Πρόκριση με πάρτυ η Τότεναμ, τα χρειάστηκε αλλά πέρασε η Μίλαν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις