Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις στην Τουρκία: Δεν το… πολυσκέφτεται η Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις στην Τουρκία: Δεν το… πολυσκέφτεται η Γερμανία

Κυρώσεις στην Τουρκία: «Μακρινό σενάριο» χαρακτήρισαν γερμανοί αξιωματούχοι την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο

Κυρώσεις στην Τουρκία: Μακρινό σενάριο» χαρακτήρισαν Γερμανοί αξιωματούχοι την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι η επιβολή κυρώσεων θα ήταν λανθασμένη στρατηγική, διότι θα μπορούσε να ωθήσει την Τουρκία σε ακόμα πιο ακραίες θέσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η Κύπρος μπλόκαρε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία, επικαλούμενη την αδράνεια του μπλοκ να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Η Γερμανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κρίσης που πυροδότησε η Τουρκία με τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες στα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα, αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, επικαλούμενη ξένες διπλωματικές πηγές. Στις 10 Αυγούστου, η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό σκάφος του Oruç Reis, με συνοδεία ναυτικού, στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και Κρήτης, πυροδοτώντας μια στρατιωτική κλιμάκωση που ενέπλεξε τα μέλη της ΕΕ Κύπρο, Ελλάδα και Γαλλία.

Δείτε ακόμη
Προκλητική ξανά η σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ – “Ξεχάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία”
Ελβετική εφημερίδα: «Έλληνες, οι νέοι ήρωες της Ευρώπης»
Η Τουρκία στηρίζει με σθένος το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει «τα κατεχόμενα εδάφη του»
Τσαντίστηκε η Αγκυρα με τον Πομπέο – «Απειλή για την ειρήνη η δήλωση στήριξης στην Ελλάδα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις