Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – 3η αγωνιστική: Όσο έπρεπε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 3η αγωνιστική: Όσο έπρεπε

Σούπερ Λιγκ - 3η αγωνιστική: Ούτε τζάουλ παραπανίσιας δύναμης η ΑΕΚ στο 3-0 με τη Λαμία, δεν ξοδεύτηκε ενόψει Γιουρόπα Λιγκ και Βόλφσμουργκ

Σούπερ Λιγκ3η αγωνιστική: Γεμάτη θέαμα ήταν η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Λαμία και έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα. Η «ένωση» παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές αλλά πήρε αυτό, που ήθελε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν γρήγορα το προβάδισμα. Στο 14’ ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε λογαριασμό με την ΑΕΚ και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έβαλαν δύσκολα στην άμυνα της Λαμίας. Είχαν διάθεση, ήταν δημιουργικοί  και κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ πριν από το ημίχρονο, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα τους.

Στο β’ μέρος, η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι. Έκλεισε την Λαμία στα καρέ της και κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια με τον Ανσαριφάρντ και τον Μάνταλο. Στο 65’ ο Κρίστισιτς έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν σταμάτησαν εκεί. Έψαξαν και τρίτο γκολ και το πέτυχαν λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο 85’ ο Ενομπακάρε στο ντεμπούτο του πέτυχε το πρώτο του γκολ και σημείωσε το τελικό 3-0.

Σούπερ Λιγκ – 3η αγωνιστική: Και τώρα Γιουρόπα Λιγκ

Στο δια ταύτα, η ΑΕΚ πήρε εύκολα τη νίκη παρά τις αλλαγές και τώρα στρέφεται στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Βόλφσμπουργκ.  Ενα ματς σταθμός στη σεζόν, αφού θα κρίνει οριστικά αν θα μπει σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ή όχι. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε οικονομικό επίπεδο.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Γκαρσία 14’, Κρίστισιτς 65’, Ενομπακάρε 85’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου), VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AEK (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (Βασιλαντωνόπουλος 53’), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (Σιμόες 61’), Γκαρσία (Λιβάγια 46’), Μαχαίρας (Αλμπάνης 76’), Ανσαριφάρντ (Ενομπακάρε 76’).

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Σκόνδρας (Μπινακόνι 76’), Αντέτζο, Βύντρα, Νιασέ (Μπουλούλης 60’), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Χατζηστραβός (Βασιλόγιαννης 57’), Καραμάνος (Βιγιάλμπα 76’).

Δείτε ακόμη:

Γκέλα ΠΑΟΚ, 0-0 στο Βόλο λίγα 24ωρα πριν τη ρεβάνς με Κράσονταρ
Με χατ τρικ Φούλκρουγκ η Βέρντερ 3-1 διπλό στη Σάλκε
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναιτωλικό και τον κακό του εαυτό (2-0)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις