Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιαννιτσα εργοστάσιο – κορονοϊός: Αναστολή λειτουργίας μετά τα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσα εργοστάσιο – κορονοϊός: Αναστολή λειτουργίας μετά τα κρούσματα

Γιαννιτσα εργοστάσιο - κορονοϊός: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας επτά ημερών για την κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, όπου ιχνηλατήθηκαν 114 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων και των επαφών τους.

Γιαννιτσα εργοστάσιο – κορονοϊός: Tα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των εποχικών εργαζομένων και μετακινουμένων με λεωφορεία,  στην  κονσερβοποιία των Γιαννιτσών, οδήγησαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ιχνηλατήσεις και να  απομακρυνθεί ο κίνδυνος περαιτέρω διάδοσης του covid 19. Ήδη τα ρεπορτάζ των προηγουμένων ημερών για το συγκεκριμένο θέμα ανέφεραν ότι πληθαίνουν τα κρούσματα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, που απασχολεί 680 εργαζομένους, οι οποίοι μετακινούνταν καθημερινά από πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πριν από την απόφαση αναστολής,  ανέφεραν ότι είχαν διαπιστωθεί 46 κρούσματα του κορονοϊού και οι φορείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η καραντίνα. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν ακόμη πιο δραματική   καθώς η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για 114 φορείς της νόσου. Έτσι, η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας,  όπως κοινοποιήθηκε,  αναφέρει τα εξής.

Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου λόγω κρουσμάτων

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στη Δ.Ε. Γιαννιτσών, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 7 ημέρες από 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως 18-09-2020 και ώρα 06.00».

Εκδόθηκε δε από αυτήν  και σχετική ανακοίνωση,  στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της».

Δείτε ακόμη
Συνελήφθησαν στη Βάρη διαρρήκτες – “αναρριχητές” που είχαν μπει σε έξι σπίτια
Έρευνες σε τρεις φυλακές της χώρας έφεραν στο φως αυτοσχέδιο οπλισμό
Ηρωίνη μέσα σε πιστολάκι για τα μαλλιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις