Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Βάρη: Σύλληψη Αλβανών για κλοπές σε σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Βάρη: Σύλληψη Αλβανών για κλοπές σε σπίτια

Διαρρήξεις Βάρη: Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν δύο αλβανούς, οι οποίοι με αναρριχήσεις στα μπαλκόνια πολυκατοικιών παραβίαζαν διαμερίσματα.

Διαρρήξεις Βάρη: Διαρρήκτες – «αναρριχητές», που βρίσκονταν με κινήσεις αίλουρων πότε στον πρώτο, πότε στον δεύτερο ή και τρίτο όροφο πολυκατοικιών έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά την τελευταία τους απόπειρα να αναρριχηθούν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Πρόκειται για Αλβανούς κακοποιούς, τις κινήσεις των οποίων είχε καταγράψει βάσει ειδικού σχεδίου που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία, η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Δηλαδή, βάσει της χαρτογράφησης των περιοχών που χτυπάνε κατά καιρούς και κάποιων άλλων χαρακτηριστικών, γνωρίζουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, χαρακτηριστικά των αναζητούμενων.

Έτσι και  με την παρατηρητικότητα και τη σημαντική βοήθεια γείτονα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που έγινε στόχος  του διδύμου των Αλβανών εισβολέων, έγινε δυνατή η σύλληψη των δραστών. Ο γείτονας, γνώριζε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, απουσίαζε. Παρατήρησε, όμως, ότι ξαφνικά άναψαν τα… φώτα του διαμερίσματος και υποψιάστηκε εισβολή διαρρηκτών.

Ο 33χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ

Ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και καταφθάνοντας  οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ- σε αυτή την υπηρεσία της Νοτιοανατολικής Αττικής ανήκε ο άτυχος 33χρονος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο της Λ. Ποσειδώνος πάνω στο καθήκον- ακινητοποίησαν τους αλλοδαπούς. Οδηγήθηκαν στο Τμήμα  Ασφαλείας Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης και με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι ενέργειες των δύο Αλβανών διαρρηκτών αναρριχητών. Οι δράστες συνελήφθησαν στη Βάρη όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, «λίγο πριν είχαν αναρριχηθεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στην περιοχή και είχαν παραβιάσει τη μπαλκονόπορτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο».

Όπως προέκυψε από την επακόλουθη  έρευνα, οι εμπλεκόμενοι, από τα μέσα του μηνός Ιουλίου του 2020 κατά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, διέπρατταν κλοπές από διαμερίσματα. «Ως προς τον τρόπο δράσης», αναφέρει ακόμη η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια, εισέρχονταν στα διαμερίσματα από τις μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές». Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από διαμερίσματα στη Βούλα και στη Βάρη Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Δείτε ακόμη
Έρευνες σε τρεις φυλακές της χώρας έφεραν στο φως αυτοσχέδιο οπλισμό
Ηρωίνη μέσα σε πιστολάκι για τα μαλλιά
Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών, που «μπούκαραν» σε πολυκατοικίες στα νότια προάστια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις