Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανοί κλοπές: Παραβίαζαν τις εισόδους πολυκατοικιών με πλαστική κάρτα
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί κλοπές: Παραβίαζαν τις εισόδους πολυκατοικιών με πλαστική κάρτα

Γεωργιανοί κλοπές: Σε 25 πολυκατοικίες είχαν εισβάλει μέλη σπείρας, που άδειαζαν τις αποθήκες των ιδιοκτητών διαμερισμάτων.

Γεωργιανοί κλοπές: Σε τουλάχιστον εικοσιπέντε πολυκατοικίες των Νοτίων Προαστίων είχαν εισβάλει τα μέλη σπείρας Γεωργιανών διαρρηκτών, όπου προχωρούσαν σε διαρρήξεις των υπόγειων αποθηκών και σήκωναν όλα τα υπάρχοντα των ενοίκων, από οικιακές συσκευές μέχρι πιάτα, κουτάλια, ηλεκτρονικές συσκευές και κρυμμένα μετρητά. Η σπείρα, που συναποτελούσαν τρεις Γεωργιανοί έπεσαν στα χέρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από μία αποτυχημένη γι’ αυτούς απόπειρα παράνομης εισόδου σε πολυκατοικία της Γλυφάδας και οι εισβολές της εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 50, 35 και 51 ετών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες, όπως προαναφέρθηκε, στην περιοχή της Γλυφάδας. «Οι ανωτέρω», αναφέρει η Αστυνομία «λίγο νωρίτερα, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν κεντρική πόρτα εισόδου πολυκατοικίας με τον 35χρονο ως δράστη της διάρρηξης και τους 50χρονο και 51χρονο, να κατοπτεύουν εξωτερικά το χώρο, μέσα από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν την εγκληματική τους πράξη καθώς έγιναν αντιληπτοί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που τους ακινητοποίησε και τους οδήγησε στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας».

Γεωργιανοί κλοπές: 25 εισβολές

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί από τα τέλη του μηνός Ιουνίου, δρώντας μεθοδικά και εναλλάσσοντας τη σύνθεση των μελών της. «Ως προς τον τρόπο δράσης», προσθέτει η Αστυνομία  «εισέρχονταν σε πολυκατοικίες περιοχών των Νοτίων Προαστίων, παραβιάζοντας με χρήση πλαστικής κάρτας τις κεντρικές θύρες εισόδου.  Στη συνέχεια, κατευθύνονταν στο χώρο όπου βρίσκονταν οι αποθήκες, παραβιάζοντας τις θύρες με διαρρηκτικά εργαλεία και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα».

Από την έρευνα, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και οικιακά σκεύη, εργαλεία και άλλα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από αποθήκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 35χρονος Γεωργιανός έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα. Πληροφορίες του alphafreepress.gr προσθέτουν ότι αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο και στη συνέχεια έφθασαν στην Αθήνα από τη Γεωργία οι άλλοι δύο ομοεθνείς του και έτσι συστάθηκε η οργάνωση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση. Ο ένας από τους τρεις προφυλακίστηκε με σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δείτε ακόμη

Θαμμένες ποσότητες χασίς βρέθηκαν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού
Συνελήφθη μέλος σπείρας που παρίστανε τον γιατρό και εξαπατούσε κόσμο
Εκκενώθηκε η πλατεία Βικτωρίας -Μεταφέρονται σε δομές οι μετανάστες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις