Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έρευνα φυλακές: Τα σωφρονιστικά καταστήματα Κομοτηνής, Χανίων και Δομοκού στο στόχαστρο
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα φυλακές: Τα σωφρονιστικά καταστήματα Κομοτηνής, Χανίων και Δομοκού στο στόχαστρο

Έρευνα φυλακές: Σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα ανακαλύφθηκαν δέκα αυτοσχέδια μαχαίρια και ένα αυτοσχέδιο κατσαβίδι.

Έρευνα φυλακές: Σχεδόν ταυτόχρονες έρευνες σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, έφεραν στο φως οπλοστάσιο,  που αποτελείτο από δέκα αυτοσχέδια μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο κατσαβίδι και μία μεταλλική λάμα, αλλά και άλλα είδη, απαγορευμένα, για συγκεκριμένους λόγους,  στις φυλακές. Μεταξύ αυτών, έχει μπει  στο μικροσκόπιο της έρευνας ένα συρματόσχοινο με λαβές, από αυτά που οι κάτοχοί τους, κατά καιρούς, δηλώνουν ότι τα χρησιμοποιούν για γυμναστική στα κελιά τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής πολιτικής, της οποίας προΐσταται η κ. Σοφία Νικολάου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης Κομοτηνής, Χανίων και Δομοκού.

Έρευνα φυλακές:  Έξι μαχαίρια στην Κομοτηνή

Στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής η έρευνα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, σε θάλαμο κράτησης και σε κοινόχρηστους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι αυτοσχέδια μαχαίρια,  3  κινητά τηλέφωνα, 2 φορτιστές τηλεφώνων, 2 αυτοσχέδιοι φορτιστές τηλεόρασης και συρματόσχοινο με λαβές.

Μαχαίρι και κατσαβίδι στα Χανιά

Στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων η έρευνα πραγματοποιήθηκε  έρευνα την ίδια ώρα και ημέρα, σε δύο κελιά της Γ’ πτέρυγας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αυτοσχέδιο μαχαίρι,  αυτοσχέδιο κατσαβίδι και πέτρα, μικροποσότητα χασίς και  κινητό τηλέφωνο.

Τρία μαχαίρια και λάμα στον Δομοκό

Στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού η έρευνα πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Τετάρτης,  στην Ε1 πτέρυγα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία αυτοσχέδια μαχαίρια, μεταλλική λάμα, κινητό τηλέφωνο-ρολόι, ηχοσύστημα με 3 ηχεία, αυτοσχέδιο ηχείο, μηχανή καφέ, ηλεκτρική ψησταριά, αυτοσχέδια μηχανή δερματοστιξίας, 4 τράπουλες, mp 3 player, 2usb, 4 ακουστικά και 3 φορτιστές.

Ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς

Σε όλες τις περιπτώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στις φυλακές κορυδαλλού για τον εντοπισμό κυκλώματος τα μέλη του οποίου είχαν θάψει σε βάθος δύο μέτρων σε κοινόχρηστο χώρο, γύρω στα 1700 γραμμάρια χασίς σε διάφορες μορφές.

Δείτε ακόμη

Τροχαίο με άντρες της ΔΙΑΣ – Θρήνος για τον 33χρονο πατέρα, χαροπαλεύει ο συνάδελφός του
Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Τουρκικό “όργιο” στο Καστελόριζο – Δημοσιογράφοι πέταξαν μέχρι και με αλεξίπτωτο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις