Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Σεσουάρ για διακινητές ηρωίνης από την Αθήνα στην Κέρκυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Σεσουάρ για διακινητές ηρωίνης από την Αθήνα στην Κέρκυρα

Διακίνηση ναρκωτικών: Ευρηματικοί στις κρύπτες, είχαν βάλει ηρωίνη στο εσωτερικό σεσουάρ για τα μαλλιά, όπως και στα φύλλα ενός μαρουλιού.

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε εργαλείο, που χρησιμοποιούν άντρες και γυναίκες για το ίσιωμα των μαλλιών, αλλά και στα φύλλα ενός… μαρουλιού (!) έκρυβε τις ποσότητες του «λευκού θανάτου» ευρύ κύκλωμα, που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Κέρκυρα και στη συνέχεια τα διακινούσε σε εξαρτημένους, σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας νήσου. Η σύλληψη των οκτώ μελών της οργάνωσης που εμπλέκονται με διαφορετικούς ρόλους στην όλη διαδικασία του εμπορίου των ναρκωτικών, έγινε τμηματικά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας και διήρκεσε από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαρθρώθηκε οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά από την Αθήνα στην Κέρκυρα ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες. Κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν η τριμελής ηγετική ομάδα της ομάδας, αποτελούμενη από έναν αλλοδαπό (ηγετικό στέλεχος), δύο ημεδαπούς (διακινητές), καθώς και δύο ακόμη ημεδαπούς, με τον ρόλο του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».

Διακίνηση ναρκωτικών: Ο τρόπος δράσης

«Ως προς τον τρόπο που δρούσε η συμμορία», αναφέρει η Αστυνομία «ο αλλοδαπός- ηγετικό στέλεχος, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και την μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα (μεταφορείς) ή την αποστολή της με ασυνόδευτα δέματα. Στην συνέχεια οι δύο διακινητές (ηγετικά μέλη), παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση μέσω δικτύου, που είχαν αναπτύξει σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας».

Προφυλακισμένοι

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία ακόμη μέλη του κυκλώματος, (μεταφορείς ηρωίνης), δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Πού βρέθηκαν οι ποσότητες

Το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Σε ασυνόδευτο δέμα, εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων, εντός ηλεκτρικής συσκευής (σεσουάρ), ποσότητα ηρωίνης 100 γραμμαρίων και σε υπαίθρια έκταση κρυμμένα, ποσότητα ηρωίνης βάρους 33 γραμμαρίων. Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης. Κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωίνης.

Δείτε ακόμη

Τροχαίο με άντρες της ΔΙΑΣ – Θρήνος για τον 33χρονο πατέρα, χαροπαλεύει ο συνάδελφός του
Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Τουρκικό “όργιο” στο Καστελόριζο – Δημοσιογράφοι πέταξαν μέχρι και με αλεξίπτωτο (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις