Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Θέατρο: Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο: Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Θέατρο: Το «Γράμμα στον Ορέστη» με την Ιωάννα Γκαβάκου και ο «Επικήδειος» με τον Βασίλη Βλάχο στο θέατρο Αλεξάνδρεια.

Θέατρο: Το «Γράμμα στον Ορέστη» είναι η ματιά του Καμπανέλλη πάνω στο μύθο των Ατρειδών, με κεντρική μορφή την Κλυταιμνήστρα. Ο συγγραφέας έχει δηλώσει ότι αυτήν κατανοεί, αυτήν δικαιώνει, αυτήν θεωρεί μεγάλη αδικημένη. Στο έργο «Γράμμα στον Ορέστη» δίνει το λόγο στην Κλυταιμνήστρα και προεκτείνει τη ζωή ενός χαρακτήρα που αγάπησε πολύ. Το «Γράμμα στον Ορέστη» μαζί με το «Δείπνο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχει παιχτεί με τη συμμετοχή της Ιωάννας Γκαβάκου στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας στην Ελλάδα (Θέατρο ‘Κάτω από τη Γέφυρα’) και την Αμερική (SCENA THEATER), στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Τον μονόλογο «Γράμμα στον Ορέστη» έπαιξε η ηθοποιός στα Strawberry festival (Nέα Υόρκη), Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού-Νέα Υόρκη, Scena theater-Ουάσινγκτον κ.α. Επίσης, απόσπασμα αυτού του μονολόγου ακούγεται από την Ι. Γκαβάκου στο «Αγήρων ήχος Θεάτρου», cd με μουσικές συνθέσεις της Νένας Βενετσάνου που αντλούν έμπνευση από την αρχαία και σύγχρονη θεατρική τραγωδία. Για 4 παραστάσεις, 7, 8, 9, 10 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:00 μμ

 «Επικήδειος»: Καυστικό χιούμορ για την ματαιοδοξία των ανθρώπων

Ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης συναντά τον Δάσκαλο των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από ένα σημαντικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς συγγραφέων στον Πατριάρχη της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, Ιάκωβο Καμπανέλλη. Ο «Επικήδειος» σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό την ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, που στο τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Παρουσιάζει το δράμα ενός ηλικιωμένου συγγραφέα που διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον. 7, 8, 9, 10 Σεπτεμβρίου 2020, (Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη)

 info

  • Εισιτήρια: (και για τα δύο έργα): 10 €, 6 € (άνω των 65, άνεργοι), 3 € (ατέλειες)
  • Κρατήσεις (απαραιτήτως): τηλ: 212-1007079, 6944-89 84 82 & [email protected]mail.com, Σπάρτης 14, Αθήνα.

Δείτε ακόμη

Μακεδόνας-Καραδήμος-Γαβαλά στο Κηποθέατρο Παπάγου
Σε κλειστές και θερινές αίθουσες θα διεξαχθούν οι Νύχτες Πρεμιέρας
Καθηλωτικός στα 58 του ο Τομ Κρουζ – «Επικίνδυνες Αποστολές», χωρίς κασκαντέρ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις