Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Φόβοι ματαίωσης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Φόβοι ματαίωσης

Κλασικός Μαραθώνιος - κορωνοϊος: Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της πανδημίας στην χώρα μας - Ολα κρέμονται σε μία κλωστή λένε στο ΣΕΓΑΣ

Κλασικός Μαραθώνιοςκορωνοϊος: Αγώνα δρόμου κάνουν οι ιθύνοντες, για να μπορέσει, να διεξαχθεί ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο. Έτσι, βρίσκονται σε διαβουλεύσεις ΣΕΓΑΣ, φορείς, ΕΟΔΥ και κυβέρνηση για να μπορέσουν να διεξάγουν τον κορυφαίο αγώνα αντοχής δρόμου της χώρας. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν πάνω από 25.000 δρομείς, ενώ, από τον Μαραθώνιο επωφελούνται και αρκετοί από τον χώρο της εστίασης. Έτσι, περιμένουν τις αποφάσεις σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία της χώρας.  Η διεξαγωγή του αγώνα είναι όντως σε κρίσιμο σημείο, αφού, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αν θα πραγματοποιηθεί. Όμως, όλοι όσοι εμπλέκονται στον αγώνα, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να γίνει ο Μαραθώνιος. Θυμίζουμε, ο ημιμαραθώνιος ακυρώθηκε και οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση, να συμβεί το ίδιο και με τον Μαραθώνιο.

Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της πανδημίας στην χώρα μας. Ενώ, στο έθνος στέλεχος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «όλα κρέμονται σε μία κλωστή αλλά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την κυβέρνηση, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς μας θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη διοργάνωση. Ζούμε ιστορικές στιγμές και για όλους μας είναι ένα εθνικό αλλά προσωπικό στοίχημα». Συζητήσεις γίνονται καθημερινά και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, που, μπορεί να προκύψουν. Εξετάζονται τα πρωτόκολλα, που, θα πρέπει να τηρηθούν, τα τεστ, που, θα γίνονται στους αθλητές αλλά και για παραγγελίες των μεταλλίων, αφού, θα έχει γίνει παραγγελία 60.000 μεταλλίων, που, έρχονται από διαφορετικές χώρες.

Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Αποστάσεις ασφαλείας

Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Υπάρχει επεξεργασία όλων των σεναρίων για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών στο Μαραθώνα, για την εκκίνηση σε γκρουπ με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια καθώς και για προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των αθλητών στο χώρο εκκίνησης στον Τύμβο του Μαραθώνα αλλά και σε όλη την κλασσική διαδρομή. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τα ιατρικά τεστ για τον COVID-19 σε αθλητές, εθελοντές και εργαζομένους προϋποθέτουν χρόνο αλλά και κόστος και φυσικά το οικονομικό είναι ένας ακόμα παράγοντας που ο ΣΕΓΑΣ έχει σε πρώτη προτεραιότητα μετά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η αλλαγές αυτές είναι κοστοβόρες, ωστόσο, οι ιθύνοντες πιστεύουν, πως, θα καλυφθούν αν γίνει ο αγώνας. Σε περίπτωση που αναβληθεί ο αγώνας, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για τον ΣΕΓΑΣ και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οικονομικής καταστροφής. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει αποφάσεις για την έκβαση της διοργάνωσης εντός των ημερών. Θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα σε ΣΕΓΑΣ και τους Υπουργούς όλων των αρμόδιων Υπουργείων αλλά και της Πολιτικής Προστασίας. Ενώ, αναφέρεται, πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις μεταξύ 17 και 20 Σεπτεμβρίου, αφού, εκτιμηθεί η πορεία του κορονοϊού.

Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Κανονικά οι διεθνείς μαραθώνιοι

Κλασικός Μαραθώνιος – κορωνοϊος: Οι μαραθώνιοι στις άλλες χώρες θα διεξαχθούν κανονικά, κάτι, που είναι πολύ θετικό και για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ακόμα, το γεγονός ότι τα κρούσματα στην χώρα μας παρατηρούν μια σταθερότητα. Ενώ, σε άλλες χώρες τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια των δικών μας. Επίσης, η ετοιμότητα των φορέων είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την «μοίρα» του αγώνα.

Ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να μην διεξαχθούν οι αγώνες των 5 και τον 10 χιλιομέτρων, προκειμένου να γίνει ο κύριος αγώνας. Ενώ, υπάρχει και η πρόταση να διεξαχθούν σε άλλη περιοχή, όπως οι αγώνες των πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού, ο κύριος στόχος είναι να σωθεί πάση θυσία ο κύριος αγώνας. Η διεξαγωγή του θα σηματοδοτήσει την «νίκη» της Ελλάδας ενάντια στον κορωνοϊό και στον αθλητισμό.

Δείτε ακόμη:

Παλικαρίσια νίκη 2-1 στην Πρίστινα με Κόσοβο η Εθνική
“Αυτοκτόνησε” η team Mercedes, πρώτη θέση ο Γκασλί!
Μια ανάσα από την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις