Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Μόντσα: Νίκη-βόμβα για Γκασλί!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Μόντσα: Νίκη-βόμβα για Γκασλί!

Φόρμουλα 1 - Μόντσα: Ενα λάθος της ομάδας έφερε τον Χάμιλτον εκτός συναγωνισμού και έστειλε στο βάθρο τον Γάλλο και την Alpha Tauri

Φόρμουλα 1Μόντσα: Μεγάλη νίκη για τον Πιέρ Γκασλί και την Alpha Tauri στο Ιταλικό Γκραν Πρι σε έναν από τους πιο αξιόλογους αγώνες της ιστορίας. Ενώ, είναι και ο πρώτος Γάλλος, που, πήρε νίκη σε Γκραν Πρι μετά το 1996. Μακριά από την νίκη ο Χάμιλτον μετά από καιρό. Ο Βρετανός κυριαρχούσε στον αγώνα μέχρι την στιγμή, που, κλήθηκε να κάνει στάση, ενώ, τα πιτ ήταν κλειστά. Πάλεψε από την 18η θέση και κατάφερε να ανέβει στην 7η θέση, 2 πίσω από τον Μπότας. Ο Σάινθ πίεζε τον Γκασλί, όμως, ο Γάλλος μπόρεσε να ανταπεξέλθει και πήρε την πρώτη του νίκη.

Η νίκη του 24χρονου σφράγισε μια εκπληκτική ανατροπή, αφού, μόλις πέρυσι υποβιβάστηκε από την Ρεντ Μπουλ στην θυγατρική της ομάδα. Ο Γκασλί έχει πραγματοποιήσει καλούς αγώνες από τότε. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας σε Γκραν Πρι, αξίζει να σημειωθεί, πως, η πρώτη ήταν πάλι στην Μόντσα το 2008 με τον Φέτελ.  Ο Σάινθ, που, ήταν δεύτερος, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το πέναλτι του Χάμιλτον. Όμως, η καθυστέρηση στα πιτ και τα δύο αμάξια ασφαλείας του στέρησαν την ευκαιρία.

Φόρμουλα 1 – Μόντσα: Το πέναλτι

Το πέναλτι 10” που είχε ο Χάμιλτον ήταν και ο λόγος που έχασε. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Μερσεντές τον φώναξαν να σταματήσει, χωρίς να έχουν δει, πως, ήταν κλειστά τα πιτ, αφού, στην είσοδο ήταν το μονοθέσιο του Μάγκνουσεν. Από την άλλη, ο Γκασλί είχε σταματήσει πριν το πρώτο αμάξι ασφαλείας και δεν χρειάστηκε να βγει στα πιτ ξανά, πλεονέκτημα που τον έφερε πρώτο! Άτυχος ήταν ο Λεκλέρκ, αφού, είχε βρεθεί στην 4η θέση, πριν χάσει τον έλεγχο και συγκρουστεί εκτός πίστας. Ενώ, και ο συμπαίχτης του, Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό να βγαίνει και αυτός εκτός μετά από σύγκρουση. Ο Χάμιλτον ήταν καλύτερος από όλους τους οδηγούς στο ξεκίνημα μέχρι το λάθος της ομάδας του. Από την άλλη, ο Μπότας έκανε κακή εκκίνηση, βρέθηκε νωρίς στην 6η θέση, με το μονοθέσιο του να αντιμετωπίζει προβλήματα και τελικά τερμάτισε 5ος.

Δείτε ακόμη:

Μόνο η νίκη στόχος της εθνικής στο Κόσοβο λέει ο Γιαννούλης
Παναθηναϊκός χωρίς προηγούμενο με φανέλες ανάγλυφες-Μπραιγ!
Ενοχλημένος από τον έμμεσο πόλεμο ο Φαντ Σχιπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις