Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καστελόριζο – δημοσιογράφοι: Ο Τσελίκ επιτίθεται ξανά στην Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Καστελόριζο – δημοσιογράφοι: Ο Τσελίκ επιτίθεται ξανά στην Ελλάδα

Καστελόριζο - δημοσιογράφοι: Νέο παραλήρημα του Ομέρ Τσελίκ για την Ελλάδα, με αφορμή την παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο.

Καστελόριζο – δημοσιογράφοι: Στο θέμα της παρουσίας Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο επανήλθε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτηρίζει “βάρβαρο και φασιστικό να μπαίνουν στο στόχαστρο δημοσιογράφοι του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu”. “Είναι απαράδεκτο για τις Ελληνικές αρχές να αφήνουν να περάσει αυτό το θέμα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταστήσουν σαφές αν υποστηρίζουν φασίστες ή την ελευθερία του Τύπου”, έγραψε ο Ομέρ Τσελίκ.

Θα το πληρώσετε

Την Πέμπτη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούνγια, έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα, για τη στοχοποίηση, όπως λέει, εργαζόμενων του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Anadolu” στο Καστελόριζο. “Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο “Anadolu”, του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών “, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν.

“Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του “Ανατολή” στο Καστελόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία”, πρόσθεσε.

Καστελόριζο – δημοσιογράφοι: Το άρθρο

Δημοσιογράφοι του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Καστελλόριζο για να καλύψουν τις πρόσφατες εξελίξεις εκεί, “στοχοποιήθηκαν” από τον ελληνικό ιστότοπο tourkikanea.gr με έδρα την Ελλάδα, όταν δημοσίευσε ένα άρθρο μερικές ώρες μετά την άφιξή τους.

“Γιατί επιτρέπουμε στους Τούρκους κατασκόπους του Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) να πάνε στο Καστελλόριζο; Γιατί τους αφήσαμε να περπατήσουν στο νησί; Δεν ξέρουμε τι προσπαθούν να κάνουν αυτοί οι κατάσκοποι της MIT; Ελπίζουμε ότι οι αρχές θα κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο”, ανέφερε το δημοσίευμα του ιστότοπου, σύμφωνα με το “Anadolu”.

Δείτε ακόμη

Συνεργάτιδα του Μπορέλ εξίσωσε την Ελλάδα με την τουρκική προκλητικότητα – Αποστάσεις Κομισιόν
Νέα προβοκάτσια στο Καστελόριζο και απειλές – “Θα πληρώσετε το τίμημα αν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πάθουν κάτι”
Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Τσαβούσογλου για τις εξελίξεις στη Αν. Μεσόγειο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις