Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στόλτενμπεργκ – Τσαβούσογλου: Επικοινωνία για τις εξελίξεις στη Αν. Μεσόγειο
ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ – Τσαβούσογλου: Επικοινωνία για τις εξελίξεις στη Αν. Μεσόγειο

Στόλτενμπεργκ - Τσαβούσογλου: Η τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτενμπεργκ-Τσαβούσογλου έρχεται μετά την αναδίπλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Στόλτενμπεργκ – Τσαβούσογλου: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών συζητήθηκαν το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρόσφατες εξελίξεις.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτενμπεργκ-Τσαβούσογλου έρχεται μετά την αναδίπλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ σχετικά με τα περί συμφωνίας για έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οπως διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, μεταξύ των δύο χωρών διεξάγονται μόνο τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ. «Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία γι’ αυτόν τον μηχανισμό, ακόμη», είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά για διαπραγματεύσεις.

«Είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για αποκλιμάκωση», επισήμανε.

Δείτε ακόμη

Σφοδρή επίθεση Βέμπερ στον Μάας για τα ελληνοτουρκικά: Απαράδεκτη στάση, δεν είσαι μεσολαβητής
Άγρια επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν – “Υστερική συμπεριφορά, εξωθεί την Ελλάδα”
Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο
Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία ξεκινά έρευνες σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη
O Σελίμ Α”, που ζηλεύει “παράφορα” ο Ερντογάν – Γιατί η εμμονή του πρέπει να τρομάζει τον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις