Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Σούπερ Λιγκ: “Απόσχιση από την ΕΠΟ”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Σούπερ Λιγκ: “Απόσχιση από την ΕΠΟ”

Ολυμπιακός - Σούπερ Λιγκ: Οι Πειραιώτες έστειλαν επιστολή στη λίγκα και ζητούν να συζητηθεί αύριο το ενδεχόμενο διάσπασης από την ΕΠΟ!

Ολυμπιακός – Σούπερ Λιγκ: Σχίσμα της Σούπερ Λιγκ από την ΕΠΟ φαίνεται πως θέλει ο Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έστειλαν επιστολή στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, στην οποία ζητούν να συζητηθεί το ενδεχόμενο διάσπασης από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η αυτονόμηση που επιθυμούν οι «ερυθρόλευκοι», αφορά τα θέματα οργάνωσης του πρωταθλήματος σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρουν, δε, πως είναι η καλύτερη επιλογή, αφού θεωρούν πως στην ΕΠΟ δεν ενδιαφέρονται για την εξέλιξη και το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενώ, έκαναν και αναφορά σε όσα έχουν συμβεί για την διοργάνωση του τελικού του κυπέλλου.

Αναλυτικά η επιστολή: “Μας κοινοποιήθηκε προ ολίγου πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της  Super League 1 για αύριο Παρασκευή, 04.09.2020 και ώρα 12:30 μ.μ., με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Έγκριση συνοπτικού προγράμματος αγώνων.
2. Θέματα κλήρωσης πρωταθλήματος.
3. Θέματα διοργάνωσης πρωταθλήματος.
4. Σχέσεις με ΕΠΟ.
5. Διάφορα.
Σε συνέχεια της ως άνω πρόσκλησής σας και στο πνεύμα του τετάρτου θέματος ημερησίας διάταξης θα θέλαμε να θέσουμε ένα επιπλέον θέμα για να συζητηθεί επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο”…

Ολυμπιακός – Σούπερ Λιγκ: “Μοναδικοί χρηματοδότες εμείς”

…”Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας επαναλαμβανόμενης και συστηματικής περιφρόνησης των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού από πλευράς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: είτε πρόκειται για την απόφαση του Συνεταιρισμού σχετικά με τις κυρώσεις των Μη Αδειοδοτημένων ομάδων του Πρωταθλήματος της Super League 1, είτε για τα θέματα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, είτε για το θέμα της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος – που κατ’ αρχάς είχε γίνει αποδεκτή από την Ομοσπονδία, είτε για τα ζητήματα των Κανονισμών που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η κατάληξη είναι πάντα η ίδια: oι αποφάσεις του Συνεταιρισμού μας αγνοούνται από μια Εκτελεστική Επιτροπή συγκροτούμενη στην πλειονότητά της από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο συνολικά, πολλώ δε μάλλον με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο”. 

…”Την ίδια στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δη οι ομάδες της Super League 1 είναι σχεδόν οι αποκλειστικοί οικονομικοί αιμοδότες της ΕΠΟ και εν γένει του ποδοσφαίρου, καθώς μας έχουν επιβληθεί κάθε μορφής εισφορές παράβολα και «χαράτσια» από την ΕΠΟ, όπως ενδεικτικά τα ποσοστά από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, τα ποσοστά από το τίμημα των μεταγραφών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων μας, ακόμα και το κόστος που υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε για να προμηθευόμαστε από την ΕΠΟ Αιτήσεις Μεταβολών για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που πλέον γίνονται όλες ηλεκτρονικά! Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός που επιβιώνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα εις βάρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, απομυζώντας το οικονομικά, για να χρυσοπληρώνει συγκεκριμένα golden boys”…

Ολυμπιακός – Σούπερ Λιγκ: “Αδιέξοδο σύστημα διακυβέρνησης”

…”Είναι προφανές λοιπόν ότι το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου είναι αποτυχημένο και αδιέξοδο. Και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου – και του Συνεταιρισμού μας, κατ’ επέκταση – που κατ’ ουσία χρηματοδοτεί και συντηρεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χωρίς να μπορεί να καθορίσει το ίδιο με τις αποφάσεις του τα θέματα που κατ’ αποκλειστικότητα το αφορούν. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες προκειμένου ως Συνεταιρισμός να θέσουμε μετ’ επιτάσεως και να ζητήσουμε την πλήρη αυτονόμηση από την ΕΠΟ του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Super League 1 σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσής του, και πιο συγκεκριμένα: 

– Όλα τα οργανωτικά, κανονιστικά, και λειτουργικά θέματα του πρωταθλήματος της SL1 
– Τη λειτουργία όλων των Πειθαρχικών Επιτροπών για το Πρωτάθλημα της SL1
– Τη Διαιτησία του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της SL1”…

…”Και κάθε συναφές θέμα με την οργάνωση και την λειτουργία του πρωταθλήματός μας.   

Το μοντέλο αυτό ακολουθείται σχεδόν από όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις πιο ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές λίγκες και είναι η ύστατη ελπίδα να σωθεί το πρωτάθλημά / προϊόν μας από την πλήρη απαξίωση, ώστε οι επενδύσεις όλων μας να έχουν ανταπόκριση και  προοπτική. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε όπως θέσετε προς συζήτηση ως θέμα κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το ζήτημα της πλήρους λειτουργικής και οργανωτικής Αυτονόμησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως παραπάνω εξειδικεύεται”.

Δείτε ακόμη:

Το τρίτο ευρωκύπελλο ονειρεύεται για την ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος
Με πρόταση ΟΦΗ κρατιέται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 12/9
Επίσημα το F8 του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις