Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Έβρο έως το Καστελόριζο
ΕΛΛΑΔΑ

Άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Έβρο έως το Καστελόριζο

Άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων: Στην άσκηση συμμετείχαν από το Πολεμικό Ναυτικό φρεγάτες, υποβρύχια, ελικόπτερα, από την Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη F-16 καθώς και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Άσκηση Ενόπλων Δυνάμεων: Αντικείμενα θαλάσσιας αποτροπής, ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας, έρευνας και διάσωσης Μάχης και διοικητικής μέριμνας, περιελάμβανε η εκπαιδευτική δραστηριότητα που διεξήχθη νοτιοανατολικά της περιοχής Κρήτης, Κάσου, Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση συμμετείχαν από το Πολεμικό Ναυτικό φρεγάτες, υποβρύχια, ελικόπτερα, από την Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη F-16 καθώς και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Με την ίδια διαταγή διεξήχθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στις οποίες συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των τριών Κλάδων. Στις δραστηριότητες αυτές πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις και βολές σε πεδία βολής μεταξύ των οποίων ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ, ΑΕΤΟΥ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ και ΚΑΡΑΒΙΩΝ. «Κατά τη διάρκεια του συνόλου των δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκε ο υψηλός επαγγελματισμός, η έμφαση στις λεπτομέρειες κατά την εκτέλεση όλων των ενεργειών, η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα του συνόλου του προσωπικού που συμμετείχε, γεγονός που συνέβαλε στην επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν από το ΓΕΕΘΑ», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του Επιτελείου.

Δείτε ακόμη

Η σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην προκλητική δήλωση Οκτάι για τα «12 μίλια»

Συνεχίζουν τον πόλεμο προπαγάνδας οι Τούρκοι – Νέο βίντεο με τουρκικά μαχητικά
Ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό
Τελεσίγραφο ενός μήνα από τους 27 στην Τουρκία για τις κυρώσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις