Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οδηγός δημάρχου απάτη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός δημάρχου απάτη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Οδηγός δημάρχου απάτη: Κατηγορείται ότι από τον Ιούλιο είχε αποσπάσει 12.500€ και ζητούσε άλλα 2.500€ για υποσχόμενος διορισμούς στο δημόσιο.

Οδηγός δημάρχου απάτη: Οδηγός σε Δήμο των Βορείων Προαστίων και εσχάτως και του ίδιου του Δημάρχου, εν πλήρη αγνοία του τελευταίου, κατηγορείται ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως δημοτικού υπαλλήλου, επιχείρησε να υφαρπάξει χρήματα από άλλα άτομα, με την υπόσχεση του διορισμού, είτε στην ίδια υπηρεσία, είτε στο Δημόσιο! Ο 37χρονος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χρήματα από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη διάρκεια συνάντησης με ενδιαφερόμενο για την πρόσληψή του, κατηγορείται με βάση την καταγγελία ότι είχε απαιτήσει συνολικά για την πρόσληψη του ίδιου του καταγγέλλοντα και συγγενικών του προσώπων το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πάντα κατά την ίδια καταγγελία, δόθηκαν από τον 42χρονο ενδιαφερόμενο για μια θέση εργασίας, πατέρα δύο παιδιών,  τμηματικά, τα 12.500 ευρώ. Όλα αυτά από τον  Ιούλιο. Τόσο ο ίδιος ο καταγγέλλων όσο και συγγενικά του πρόσωπα, όταν κλήθηκαν από τον 37χρονο να καταβάλουν άλλα 2.500 ευρώ, πείστηκαν πλέον ότι έχαναν και τα χρήματά τους και αποφάσισαν να καταφύγουν στην Αστυνομία. Υπό τις οδηγίες των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, τα χρήματα, που επρόκειτο να δοθούν, προσημειώθηκαν  και ορίστηκε το ραντεβού για την παράδοσή τους σε καφέ-μπαρ.

Οδηγός δημάρχου απάτη: Η σύλληψη

Εκεί, αστυνομικοί της υπηρεσίας που ανέλαβε την υπόθεση, μόλις αντελήφθησαν ότι ο δημοτικός υπάλληλος πήρε τα προσημειωμένα χρήματα, επενέβησαν και τον συνέλαβαν. Η επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την Αστυνομία έχει ως εξής: «Συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη. Ειδικότερα, στην ανωτέρω Υπηρεσία προσήλθε πολίτης και κατήγγειλε ότι ημεδαπός, με το πρόσχημα της δυνατότητας μεσολάβησής του, προκειμένου να προσληφθεί τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα στο Δημόσιο, του απέσπασε χρηματικό ποσό.

Κατόπιν των ανωτέρω, κανονίστηκε συνάντηση σε κατάστημα καφέ-μπαρ σε περιοχή της Αττικής και μετά την παραλαβή από τον κατηγορούμενο, των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δείτε ακόμη

Ελληνοτουρκικά: Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη
Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – “Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση”
«Πυρά» τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Γαλλίας: Ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο
Έξαλλη η Άγκυρα για την Eunomia – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις