Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άσκηση Eunomia: Η Τουρκία… προειδοποιεί ξανά τη Γαλλία
ΚΟΣΜΟΣ

Άσκηση Eunomia: Η Τουρκία… προειδοποιεί ξανά τη Γαλλία

Άσκηση Eunomia: Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρεται ότι η «προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960.

Άσκηση Eunomia: Την προσγείωση γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο, «με το πρόσχημα άσκησης» από κοινού με Κύπρο, Ιταλία και Ελλάδα, επικρίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Με σημερινή του ανακοίνωση, κατηγορεί την Ελλάδα και τη Κύπρο για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιτίθεται και στη Γαλλία για τη συμμετοχή της στην στρατιωτική άσκηση «EUNOMIA» νότια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρεται ότι η «προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». «Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης στην περιοχή», προστίθεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ στην Τουρκία, αναφέρει πως το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

Δείτε ακόμη

Έξαλλη η Άγκυρα για την Eunomia – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16
Πέτσας για Τουρκία: “Έμπρακτη αποκλιμάκωση ή κυρώσεις” (vid)
Η αντίδραση της Αλβανίας για την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις