Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο τώρα: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο τώρα: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16

Καστελόριζο τώρα: Αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά που προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά F-16 κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο στην Κρήτη.

Καστελόριζο τώρα: Ενοχλημένη η Τουρκία από την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας-Ιταλίας-Κύπρου που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, έστειλε μαχητικά αεροσκάφη να παρενοχλήσουν τα ελληνικά κατά την επιστροφή τους στην Κρήτη. Κατά πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, υπήρξαν αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16.

Η σημερινή φάση της άσκησης Eunomia στην Κύπρο διήρκησε τρεις ώρες, από τις 10:30 μέχρι τις 13:3ο και συμμετείχαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τα οποία μετασταθμεύουν στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, ακόμη ένα ζεύγος ελληνικών F-16 τα οποία προσγειώθηκαν χθες στην στρατιωτική βάση της Πάφου στην Κύπρου και ακόμη έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Κρήτη ειδικά για τα σημερινά γυμνάσια και πέταξαν μέχρι την Κύπρο. Το υπουργείο Άμυνας Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της άσκησης, η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 27/08.

Δείτε ακόμη

Η αντίδραση της Αλβανίας για την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία -Ίσως φτάσει έως Ρόδο και Καστελόριζο
Παρασκήνιο: Τι είπαν στο τηλέφωνο Μητσοτάκης – Τραμπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις