Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία Γκιώνα: Νέο κρούσμα παράνομης καλλιέργειας
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία Γκιώνα: Νέο κρούσμα παράνομης καλλιέργειας

Χασισοφυτεία Γκιώνα: Μια ακόμη φυτεία με 186 δενδρύλλια, ύψους 3 μέτρων, ξερίζωσε η Αστυνομία με επιχείρησή της στους πρόποδες του βουνού.

Χασισοφυτεία Γκιώνα: Βρήκαν φυτεία κάνναβης, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα, του γνωστού από τη μυθολογία ως «ασέληνου όρους», αλλά ψάχνουν τους «καλλιεργητές»! Η φυτεία, με συνολικά 186 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε πρωινές ώρες, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους, κοντά στην Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής Φωκίδας. Για τον εντοπισμό της φυτείας, ανακοίνωσε η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ενώ στην έρευνα για τον εντοπισμό της σε δύσβατη περιοχή, πήρε μέρος και πλήρωμα ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια 186 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους 2 έως και 2,80 μέτρων, σε στάδιο πλήρους ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν. Γίνεται μνεία, προσθέτει η Αστυνομία, ότι ο χώρος στο οποίο εκτεινόταν η φυτεία, ήταν ειδικά διαμορφωμένος, με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, που περιελάμβανε κατασκευή αυτόματου συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, τροφοδοτούμενο από φυσική ροή νερού, παρακείμενου ρέματος.

Χασισοφυτεία Γκιώνα: Λάστιχα ποτίσματος και σκαλιστήρι

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία-σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λπ.). Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών.

Γιατί «Ασέληνον όρος»

Στην αρχαιότητα η Γκιώνα, θεωρείτο τμήμα του Παρνασσού και ονομαζόταν Ασέληνον όρος, ονομασία που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με το σχετικό μύθο, στο όρος κατοικούσε ένας βοσκός, ο Ενδυμίων, γιος της Πύρρας και του Δευκαλίωνα, και όταν πήγαινε η ημίθεα Σελήνη να τον συναντήσει, στις παρυφές του βουνού, άφηνε τον κόσμο χωρίς… φεγγάρι!

Δείτε ακόμη

Ο χειρότερος μήνας ο Αύγουστος – 249 οι νεκροί, 34 ασθενείς διασωληνωμενοι
Συγκλονίζει η μητέρα του 52χρονου που πέθανε από κορονοϊό
Ουσία που υπάρχει σε εντομοαπωθητικά μπορεί να «φρενάρει» τον κορονοϊό
Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ θετικός στον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις