Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός

Κορονοϊός Κρήτη: Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογική και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκο Τζάνάκη, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας, ο νεαρός Κρητικός να διασωληνωθεί στην ΜΕΘ.

Κορονοϊός Κρήτη: Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση ενός νεαρού Κρητικού ο οποίος εισήχθη την Τρίτη (25/8) στο ΠΑΓΝΗ, έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό, σύμφωνα με το ekriti.gr. Με βάση τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Καθηγητής Πνευμονολογικής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζάνάκης, ο άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε νησί. Επιστρέφοντας, εμφάνισε συμπτώματα και χθες εισήχθη στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Κλινική Covid.

Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας, ο νεαρός Κρητικός να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, ο καθηγητής χαρακτήρισε “προβληματική” την κατάσταση με τα κρούσματα στο Ηράκλειο – χθες ανακοινώθηκαν 10 νέα στην ΠΕ Ηρακλείου – και συμπλήρωσε ότι δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιστοιχούν σε 100 ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Περιοριστικά μέτρα στα Χανιά

Επίσης να αναφέρουμε ότι από 25/08 και μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, λήφθηκαν έκτακτα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού. Συγκεκριμένα λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης. Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09.

Δείτε ακόμη

Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη – Στους 245 οι θάνατοι στην Ελλάδα
Πληρωμή φόρου εισοδήματος: Γρήγορη εξυπηρέτηση και ανέπαφες πληρωμές σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ
Πώς θα είναι ο νέος φράχτης που κατασκευάζεται στην συνοριακή γραμμή του Έβρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις