Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα – Αύγουστος: Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα – Αύξηση των θανάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – Αύγουστος: Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα – Αύξηση των θανάτων

Κορονοϊός Ελλάδα - Αύγουστος: Η κατάσταση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δηλώνει πως «πιεζόμαστε ιδιαίτερα» για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Κορονοϊός Ελλάδα – Αύγουστος: Το «φράγμα» των 9.000 κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπέρασε η Ελλάδα την Τετάρτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει κατακόρυφη άνοδο ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19. Ο Αύγουστος είναι ο χειρότερος μήνας σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Ενδεικτικό της ραγδαίας έξαρσης της διασποράς είναι το γεγονός ότι από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί 4.643 νέα περιστατικά μολύνσεων, ενώ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι και την 31η Ιουλίου ο συνολικός αριθμός ήταν 4.477.Παρ’ ότι για δύο ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσίαζαν μια πτώση, την Τετάρτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο». Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δηλώνει πως «πιεζόμαστε ιδιαίτερα» για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι να προσέχουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές – «δηλαδή να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους». Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο σύστημα υγείας, ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό πως 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία, ενώ πλέον υπάρχουν 903 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 203 διατίθενται για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού.

293 κρούσματα

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 9.280, εκ των οποίων το αφορά 55.5% άνδρες. Τα 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων

Στους 249 ανέρχονται πλέον οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος. Όπως έγινε γνωστό, κατέληξε ένας 85χρονος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης από τη νόσο COVID-19, ενώ φέρεται να έπασχε από τρία υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες, έξι συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του νέου κορωνοϊού.

Η γεωγραφική κατανομή

Από τα 261 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα 16 συνδέονται με επαφή ή στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αναλυτικότερα:

22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
103 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ,
54 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Αργολίδας
2 στην Π.Ε. Άρτας
2 στην Π.Ε. Αχαΐας
1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
5 στην Π.Ε. Δράμας
6 στην Π.Ε. Έβρου
1 στην Π.Ε. Εύβοιας
9 στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
3 στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 στην Π.Ε. Καβάλας
2 στην Π.Ε. Καρδίτσας
2 στην Π.Ε. Κέρκυρας
9 Π.Ε. Κοζάνης, 6 εκ των οποίων αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 1 πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 στην Π.Ε. Κορινθίας
9 στην Π.Ε. Κυκλάδων
4 στην Π.Ε Λάρισας
1 στην Π.Ε. Λασιθίου
3 στην Π.Ε. Μυτιλήνης
1 στην Π.Ε Μαγνησίας
5 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
4 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
5 στην Π.Ε. Πιερίας
1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
3 Π.Ε. Ρεθύμνου, τα οποία αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
1 στην Π.Ε. Ροδόπης
1 στην Π.Ε. Τρικάλων
9 στην Π.Ε. Χαλκιδική,
5 στην Π.Ε Χανίων, εκ των οποίων 4 αποτελούν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις