Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Τι λένε Βρετανοί επιστήμονες
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Τι λένε Βρετανοί επιστήμονες

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Tο Citriodiol, το οποίο βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα, μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19.

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Επιστήμονες των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ανακάλυψαν πως ένα προϊόν, το οποίο βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα, μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω προϊόν, το Citriodiol, ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες του βρετανικού Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μετέδωσε το Sky News. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στην μάχη για το εμβόλιο που θα εξαλείψει τον φονικό κορονοϊό βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν 170 υποψήφια, εκ των οποίων μόλις τα 7 βρίσκονται στην τελική φάση.

Όλα τα νεότερα δεδομένα για τα εμβόλια έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, συνοψίζουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Υπογραμμίζουν ότι για να ξεκινήσει η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και η ευρεία διάθεση στην παγκόσμια αγορά, ένα εμβόλιο θα πρέπει να λάβει άδεια από τις εγκριτικές Αρχές που είναι ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) στις ΗΠΑ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Ευρώπη.

Υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια

Οι εγκριτικές Αρχές στηρίζονται κυρίως σε δεδομένα μελετών σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός νέου εμβολίου ή ενός οποιουδήποτε νέου φαρμάκου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια.

Τα 138 βρίσκονται σε προ-κλινικές δοκιμές, δηλαδή σε δοκιμές σε ζώα, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες και να διαπιστωθεί η ικανότητα του εμβολίου να εγείρει ανοσιακή απόκριση και μνήμη. Τα 25 αξιολογούνται ως προς την ασφάλειά τους στους ανθρώπους σε μικρές μελέτες φάσης 1, δηλαδή μελέτες που συμπεριλαμβάνουν μικρό αριθμό υγιών εθελοντών για να διαπιστωθεί η ασφάλεια στους ανθρώπους και να κατανοηθούν βασικοί μηχανισμοί επαγωγής ανοσιακής μνήμης.

Δείτε ακόμη

Σύμμαχος Ναβάλνι: «Μόνο ο Πούτιν θα μπορούσε να δώσει εντολή για τη δηλητηρίαση»
Ερντογάν: «Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο»
Ο «Σουλτάνος» και οι δύο πισίνες – Η ανάρτηση διάσημου Αμερικανού οικονομολόγου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις