Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τέιλορ Σουίφτ – μαύρη 18χρονη: Η Βιτόρια μπορεί να χαμογελάσει ξανά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέιλορ Σουίφτ – μαύρη 18χρονη: Η Βιτόρια μπορεί να χαμογελάσει ξανά

Τέιλορ Σουίφτ - μαύρη 18χρονη: Ο αγώνας της να σπουδάσει εντυπωσίασε την Taylor Swift, η οποία και αποφάσισε να βοηθήσει.

Τέιλορ Σουίφτ – μαύρη 18χρονη: Η τύχη «χαμογέλασε» σε μια 18χρονη μαύρη, ο αγώνας της οποίας να σπουδάσει ενέπνευσε την Taylor Swift. Η 18χρονη Βιτόρια Μάριο δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μια λέξη στα αγγλικά, όταν μετακόμισε στη Βρετανία πριν από μερικά χρόνια. Έχοντας χάσει τον πατέρα της από μικρή και με τη μητέρα της να παραμένει στην Πορτογαλία από όπου και κατάγεται, η Μάριο έπρεπε να προσπαθήσει διπλά προκειμένου να τα καταφέρει. Έτσι και έγινε, καθώς η μαθήτρια αρίστευσε στο βρετανικός σχολείο ως τη στιγμή που έπρεπε να επιλέξει την πανεπιστημιακή σχολή της προτίμησής της. Δέχτηκε μια πρόταση να φοιτήσει στο πανεπιστήμιου Γουόργουικ, μαθηματικές επιστήμες. Ωστόσο, τα έξοδα φοίτησης πολλά και όπως λέει η ίδια, ήταν αδύνατο για εκείνη να πάρει δάνειο, καθώς δεν φαινόταν να διαθέτει μόνιμη κατοικία στη Βρετανία.

Η Μάριο αποφάσισε λοιπόν να απευθυνθεί στον κόσμο του διαδικτύου. Μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα GoFundMe, η 18χρονη μαύρη ζητούσε από τους χρήστες οικονομική βοήθεια προκειμένου να συγκεντρώσει 40.000 βρετανικές λίγες (44.400 ευρώ) για τις σπουδές της.

Η Taylor Swift εμπνεύστηκε από τον αγώνα της Μάριο

Ο αγώνας της να σπουδάσει εντυπωσίασε την Taylor Swift, η οποία και αποφάσισε να βοηθήσει. Η τραγουδίστρια μπήκε στη σελίδα, διάβασε την ιστορία της και δώρισε το υπόλοιπο που απέμενε προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό, ήτοι περίπου 30.000 ευρώ. «Έπεσα πάνω στην ιστορία σου στο διαδίκτυο και εμπνεύστηκα τόσο από την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση σου να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα» έγραψε η Taylor Swift στα σχόλια της διαδικτυακής συγκέντρωσης χρημάτων. «Θέλω να σου κάνω δώρο τα υπόλοιπα χρήματα που απομένουν για τον στόχο σου. Καλή τύχη σε ό, τι και αν κάνεις» συνέχισε η Taylor Swift.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Taylor Swift επιλέγει να δωρίσει χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πάλι μέσα από το GoFundMe, τον Οκτώβριο του 2018, έδωσε 15.000 δολάρια σε μια οικογένεια που συγκέντρωνε χρήματα για να βοηθήσει μια μητέρα που βρισκόταν σε κώμα τα τελευταία 3 χρόνια. Τον Μάρτιο, η Taylor Swift έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια σε υπηρεσία εκτάκτων αναγκών στο Τενεσί, προκειμένου να υποστηριχθούν οικογένειες που επλήγησαν από τυφώνες στην Πολιτεία των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις