Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Ισραήλ: Σε καλό δρόμο για το εμβόλιο
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ισραήλ: Σε καλό δρόμο για το εμβόλιο

Κορονοϊός Ισραήλ: Ερευνητικό ινστιτούτο που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, φιλοδοξεί να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό τον Οκτώβριο

Κορονοϊός Ισραήλ: Ερευνητικό ινστιτούτο που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, φιλοδοξεί να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς, το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR) θα ξεκινήσει τις δοκιμές από κοινού με το υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο. Το IIBR εργάζεται σε ένα εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό εδώ και 6 μήνες και άρχισε τις δοκιμές σε ζώα τον Μάρτιο.

«Όλα τα αρχικά πειράματα που ήταν επιτυχημένα… δίνουν πολλές ελπίδες», επισήμανε ο Γκαντς, μετά την επίσκεψή του στο ινστιτούτο στο Νες Ζιόνα, σε απόσταση 25 χλμ. νότια του Τελ Αβίβ. Ο Σμούελ Σαπίρα, ο διευθυντής του IIBR, δήλωσε από την πλευρά του: «Υπάρχει ένα εξαίρετο εμβόλιο… Έχουμε το προϊόν στα χέρια μας».

Κορονοϊός Ισραήλ: Κατά πόδας τη Ρωσία

Η είδηση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παραγάγει μαζικά το δικό της εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό από τον Σεπτέμβριο.Ωστόσο, ο ΠΟΥ αμφισβήτησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού σκευάσματος, αφού, σύμφωνα με τον οργανισμό, δεν φαίνεται να έχει περάσει τις τρεις προβλεπόμενες φάσεις.

Αυξάνονται τα κρούσματα στο Ισραήλ

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού στο Ισραήλ καταγράφουν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και σε μια σειρά από άλλες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 78.500, με τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο στους 569.

Δείτε ακόμη

Νέα πιο αυστηρά μέτρα και lockdown αναμένουν οι Γερμανοί για τον κορονοϊό
Σοκ στη Βηρυτό: Συγκλονίζει έγκυος που ετοιμάζεται να γεννήσει την ώρα της έκρηξης
Μακρόν: “Ο Λίβανος δεν είναι μόνος”(pic & vid)
Τέσσερις μέρες διορία από τις αρχές του Λιβάνου στους ερευνητές για να αποδώσουν ευθύνες
Δυσμενής πρόβλεψη για το εμβόλιο του κορονοϊού από τον Φάουτσι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις