Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά – Μπαχτσελί: Το προκλητικό δαχτυλίδι και η φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Αγιά Σοφιά – Μπαχτσελί: Το προκλητικό δαχτυλίδι και η φωτογραφία

Αγιά Σοφιά - Μπαχτσελί: Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο πάντα προκλητικός ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Αγιά Σοφιά – Μπαχτσελί: Δαχτυλίδι με ανάγλυφο το σχέδιο της Αγίας Σοφίας αγόρασε και φοράει πλέον ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ανεβάζοντας μάλιστα και τη σχετική φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαχτσελί είχε εκφράσει την αντίδρασή του στις διεθνείς παρεμβάσεις για το θέμα της Αγίας Σοφίας με γραπτή του ανακοίνωση: «Δεν δίνουμε καν σημασία στους εκβιασμούς και τις επιθέσεις, ιδίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενάντια στις δίκαιες προσδοκίες μας για το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας σε λατρεία και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε.

Στην Αγία Σοφία βρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, όπου και επιθεωρεί τις προετοιμασίες για να γίνει τζαμί εν όψει της πρώτης προσευχής, την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, κατέφθασε με αυτοκίνητο και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, ενώ έξω τον περίμενε αρκετός κόσμος που τον έβγαζε φωτογραφίες, αποθεώνοντάς τον…

Δείτε ακόμη

Σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά – Πήγε για… επιθεώρηση

Σπάνιο κλικ: Η Μελίνα Μερκούρη στην Αγιά Σοφιά

Απαράδεκτη δήλωση Πεσκόφ για Αγία Σοφία: “Οι Ρώσοι τουρίστες θα κερδίσουν”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις