Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Επιθεώρηση από τον “σουλτάνο”, λίγο πριν γίνει τζαμί
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Επιθεώρηση από τον “σουλτάνο”, λίγο πριν γίνει τζαμί

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της πρώτης προσευχής, στις 24 Ιουλίου.

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε σήμερα την Αγιά Σοφιά, όπου -όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ- ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται στο ιστορικό μνημείο εν όψει της πρώτης προσευχής, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, μετά την απόφαση του ΣτΕ για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος συνοδευόταν από τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων. Όπως βλέπουμε και στα τηλεοπτικά πλάνα, ο Ερντογάν μπήκε στην Αγιά Σοφιά φορώντας μάσκα, για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφήθηκε στο εσωτερικό του ναού, ενώ έξω υπήρχε πολύς κόσμος που τον φωτογράφιζε, με τον ίδιο να τους χαιρετά. Η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει κλειστή μέχρι να γίνει η πρώτη προσευχή, καθώς αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται όλες οι αλλαγές στον ιστορικό Ναό. Στη συνέχεια, θα ανοίξει κανονικά για το κοινό, ενώ θα επιτρέπονται και οι ξεναγήσεις.

Δείτε ακόμη

Παραληρεί ξανά ο Ερντογάν – “Η απελευθέρωση της Αγιάς Σοφιάς ήταν το μεγαλύτερο όνειρο των νεανικών μου χρόνων»
“Financial Times” για Ερντογάν: Κυβερνά σαν νεο-σουλτάνος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις